Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2009

El Centre Cívic Sant Joan torna a l'activitat

Escala renovada a l'interior del centre cívic   Escala renovada a l'interior del centre cívic

Ha estat tancat tres mesos per adequar-se a les normatives de seguretat i accessibilitat

El Centre Cívic Sant Joan reobre les portes aquest divendres 16 de gener, després de tres mesos de tancament per remodelació. A les 19 h l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, visitaran l'edifici, acompanyats d'altres membres de la corporació municipal. L'equipament estarà obert a tothom qui vulgui veure el resultat de la reforma.

La remodelació del Centre Cívic Sant Joan, construït l'any 1986, ha comportat l'adequació de les instal·lacions a la normativa de seguretat i accessibilitat. La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha manifestat aquest matí que aquest centre cívic és "el primer construït a la nostra ciutat en l'era de democràcia" i que ara requeria ja posar-se al dia de la legislació vigent. Iolanda Sánchez ha recordat que "el tripartit sempre ha fet una aposta claríssima pels centres cívics" i que "aquests equipaments són la casa de tots en el barri i una important eina de cohesió social".

A banda de la important millora en els accessos i les sortides d'emergència, s'ha adaptat l'espai per optimitzar-ne l'aprofitament, d'acord amb els usos actuals del centre. En total, les obres inclouen la substitució de l'escala metàl·lica exterior per una de nova, la modificació de les portes de les sales de la planta baixa per fer-les d'emergència en cas d'evacuació, la creació de rampes d'accés a l'entrada principal, la col·locació de portes d'entrada noves i d'una marquesina exterior, la remodelació de tota l'escala d'accés a la planta primera per tal de millorar-ne la seguretat i l'adaptació dels sanitaris per a persones amb minusvalidesa. Així mateix, s'ha traslladat el despatx de direcció al vestíbul per tal de permetre una nova sala per a l'espai Connecta't i una de polivalent. L'obra ha inclòs també la reforma de tota la coberta l'edifici, que es trobava força malmesa. La intervenció en aquest equipament ha tingut un cost de 178.000 euros.

La setmana que ve el Centre Cívic Sant Joan reprendrà l'activitat habitual amb la programació trimestral de la Xarxa de Centres Cívics. Com a novetat, es destaca la sala exclusiva per al servei del Connecta't, amb dos ordinadors per entrar lliurament a Internet i fer ús de les noves tecnologies. El 19 de gener l'associació de veïns del barri i la resta d'entitats amb seu al centre inicien cursos i tallers, i del 16 al 30 de gener es podrà visitar l'exposició De la mar a la taula, organitzada pel Col·lectiu fotogràfic Fotoítaca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00