Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2016

L'aposta per la internacionalització centra la tercera jornada de treball de Neàpolis al MWC2016

D'esquerra a dreta, Ariadna Llorens, Taowen Xue, Neus Lloveras i Isabel Gimeno a l'estand de Neàpolis del MWC    D'esquerra a dreta, Ariadna Llorens, Taowen Xue, Neus Lloveras i Isabel Gimeno a l'estand de Neàpolis del MWC

L'alcaldessa de VNG i la regidora d'Innovació es reuneixen amb els responsables dels mercats asiàtic i nord-americà d'ACCIO-Generalitat

La internacionalització dels projectes ha marcat l'agenda de treball de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i de la regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, a l'estand de Neàpolis al pavelló Catalonia del Mobile World Congress aquest dimecres. L'Agència Pública d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú tenia entre els seus objectius d'enguany, a l'hora d'afrontar la participació en la fira mundial de la telefonia mòbil, impulsar la internacionalització dels projectes que desenvolupa o en els quals hi col·labora.

La reunió que l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora Ariadna Llorens han mantingut amb la directora de l'oficina d'ACCIO de la Generalitat a Xangai, Taowen Xue i amb la responsable del mercat xinès d'ACCIO, Isabel Gimeno, ha estat el punt de partida d'una nova línia de treball en la qual hi està interessada tant l'agència pública de VNG com la mateixa Generalitat. Neus Lloveras ha afirmat després de la reunió que "la projecció internacional de la ciutat és un dels eixos bàsics per generar activitat econòmica a la capital del Garraf". Per a l'alcaldessa Lloveras, "iniciar una línia estratègica de treball i col·laboració amb l'oficina d'ACCIO a Xangai pot obrir les portes a empreses o ‘start-ups' de la ciutat" interessades en el mercat asiàtic. La directora de l'oficina, Taowen Xue, ha valorat la possibilitat de visitar Neàpolis i conèixer Vilanova i la Geltrú en una proper viatge que ha de fer a Catalunya durant la primavera.

A banda d'aquesta trobada, l'alcaldessa de la ciutat s'ha reunit també amb l'organització Multimedia Development Corporation (MDeC) de Malàisia amb la qual Neàpolis hi treballa a partir del MWC de 2014 i la qual ha reiterat el seu interès per establir acords de col·laboració amb la capital del Garraf en l'àmbit de l'emprenedoria.

mwc2
Aquesta tercera jornada de treball al MWC 2016 també ha comptat amb trobades amb empreses vinculades a l'e-commerce com la noruega Proxloop. Aquesta empresa, que també té seu a San Francisco, comercialitza una plataforma per a negocis per crear i desenvolupar noves experiències de compra online i ‘in situ' mitjançant l'Internet de les coses, establint un nexe d'unió entre el món digital i el món real. Aquesta empresa s'ha interessat per Neàpolis i Vilanova i la Geltrú, segons ha explicat la regidora Ariadna Llorens "per la connectivitat i situació estratègica de la ciutat en relació a Barcelona així com també pel fet de tenir la UPC com a font de talent i mà d'obra qualificada". Una de les darreres reunions ha estat amb el director executiu de l'oficina d'ACCIO de la Generalitat a California, Anselm Bossacoma i amb la gestora de Projectes Internacionals d'ACCIO de la Generalitat, Anna Pallejà. En aquesta trobada s'ha evidenciat la potencialitat que té Vilanova i la Geltrú amb elements com la connectivitat, l'aposta pel sector TIC i la UPC.

mwc3

 

 

 

 

 

 

 

 

Totes les fotos del MWC les podeu trobar aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00