Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/01/2010

La reordenació hospitalària del Garraf implica la construcció d'un hospital nou a VNG

Josep M. Sabaté, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i J. Lluís Ibañez      Josep M. Sabaté, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i J. Lluís Ibañez, signants del protocol

L'alcalde destaca la cooperació institucional que ha fet possible el compromís per a un nou hospital i la posada en marxa del CAPI de Baix-a-Mar

La construcció d'un nou hospital a Vilanova i la Geltrú és 'la culminació d'un vell anhel, d'un somni: tenir un equipament al servei de la comarca, potent, complert i modern'. L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha qualificat com 'una etapa apassionant' el període que s'inicia amb la signatura del protocol per la reordenació hospitalària del Garraf i ha recordat la feina que s'ha fet en un any a la comarca en la gestió de la sanitat pública, integrant la direcció dels dos hospitals des del Consorci Sanitari del Garraf.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha signat aquest tarda a VNG el protocol per la reordenació hospitalària, amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consorci Sanitari del Garraf durant la visita que Geli ha fet a la capital del Garraf per inaugurar el CAPI de Baix-a-Mar. La consellera ha descobert una placa commemorativa a l'entrada del centre i ha visitat les instal·lacions, que integren l'atenció social i sanitària. En els parlaments Geli ha demanat optimisme i confiança per sortir de les situacions difícils, i ha agraït l'esforç de totes les persones que ha fet possible posar en marxa el nou centre. 

La consellera de Salut, Marina Geli al CAPI de Baix-a-Mar

L'alcalde, per la seva banda, ha dit que el nou centre d'assistència primària és fruit de varies conviccions: una manera d'entendre el municipalisme que va més enllà de les competències i que es preocupa de les incumbències de les persones, la cooperació institucional com element clau per avançar i la convicció que els equipaments han de tenir ànima, han de tenir un projecte al darrere.

El document signat és un protocol marc d'intencions i col·laboració per promoure el Pla de reordenació hospitalària del Garraf. Aquest protocol neix del pla estratègic conjunt entre el Consorci Sanitari del Garraf i el Servei Català de la Salut i té dos trets fonamentals: la construcció d'un nou centre hospitalari destinat a l'atenció especialitzada al municipi de Vilanova i la Geltrú i la reforma de l'Hospital-residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes per reconvertir-lo en un centre sociosanitari. 

Marina Geli i Joan Ignasi Elena, al CAPI de Baix-a-Mar

La consellera de Salut ha alabat la maduresa de les institucions sanitàries del Garraf i ha explicat que 'en pocs mesos tindrem un pla funcional que dibuixarà el mapa hospitalari de la comarca, després farem un concurs d'idees i acabarem escollint un projecte per incloure'l en les inversions del 2011. Hem començat a encarar els propers 4 o 5 anys'.

Marina Geli ha valorat en quasi 100 milions d'euros d'inversió la reordenació hospitalària del Garraf i s'ha mostrat convençuda de trobar fórmules de finançament. Segons Geli, en aquests moments el sector sanitari és un dels sectors que està generant inversió econòmica i ocupació i és un sector en creixement, sobretot en l'àmbit de la dependència.

A partir de la signatura del conveni els responsables del l'àmbit territorial del CatSalut i del Consorci Sanitari del Garraf elaboraran els plans funcionals d'acord amb els criteris generals del Departament de Salut. Aquests plans determinaran l'estructura i la dimensió dels dos nous centres hospitalaris i seran la base tècnica per desenvolupar el Pla de Reordenació Hospitalària.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00