Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/06/2008

El Comitè d'Avaluació i Seguiment del nucli Antic repassa l'estat dels projectes iniciats

  el comitè d'avaluació del nucli antic en un moment de la visita el comitè d'avaluació del nucli antic en un moment de la visita

Prèviament a la reunió, alguns membres del comitè han fet una visita a la plaça de les Casernes i a La Sala

Ahir al migdia es va  celebrar al Saló de Plens de l'Ajuntament de VNG la segona reunió del Comitè d'Avaluació i Seguiment del Nucli Antic. La reunió va servir per fer un repàs a l'estat dels treballs inclosos en el marc del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic. 

La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, va presentar l'acte i va donar la benvinguda als assistents.

Prèviament a la reunió, alguns dels membres del Comitè van fer una visita a la plaça de les Casernes i a La Sala, obres emmarcades en el el Projecte del Nucli Antic i ja finalitzades.

La reunió va servir per explicar el pla de treball que s'està seguint, i en el que es destaca la important tasca transversal que s'està portant a terme des de les diferents regidories implicades en el projecte.

Si fins ara el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic ha tingut una part molt important quant a qüestions urbanístiques, ara es vol donar una rellevància màxima a aspectes socials. És per això que s'ha repensat el projecte en el seu conjunt per tal d'incentivar tota la seva part social. 

En aquest sentit, hi ha prevista una exposició participativa sobre el passat, el present i el futur del Nucli Antic, la dinamització d'espais públics i la creació d'un Banc del Temps, on la finalitat és l'intercanvi de serveis. Entre les accions en preparació hi ha l'actualització periòdica de les dades sociodemogràfiques d'aquesta part de la ciutat, un concurs de dibuix, impulsat per l'AV Casernes, i que ja es va iniciar al maig, un taller d'intercanvi intercultural a través d'una exposició artística i unes visites guiades per conèixer el barri.

Quant a l'àmbit de la via pública, és previst que a finals de juliol s'entreguin els projectes de reurbanització dels carrers dels Picapedrers, de l'Aigua i de Tarragona. També estan en projecte els carrers de l'Hospital, de l'Ametller, de Joaquim Mir i de Sant Josep.

D'altra banda, quant a les subvencions per a la rehabilitació del Nucli Antic ja s'ha obert el termini de presentació per a aquest 2008. Com a novetat, cal dir que enguany s'han incrementat les dotacions de les subvencions, les quals poden arribar a ser de fins a un 60%.L'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, ha estat l'encarregat de cloure aquesta segona reunió del Comitè. L'acte ha comptat també amb la presència de la tercera tinent d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Salut i Sanitat, Encarna Grifell, del regidor de Projectes Urbans, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, i la delegada territorial del Govern, Carme San Miguel, entre d'altres.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00