Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/07/2007

L'Ajuntament de VNG detecta irregularitats en l'actual campanya de rebaixes

La campanya de rebaixes d'estiu finalitza el 31 d'agost     La campanya de rebaixes d'estiu finalitza el 31 d'agost

Set dels establiments inspeccionats incomplien la normativa

La Regidoria de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, a través de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, ha realitzat inspeccions a diferents establiments comercials de la ciutat, davant la sospita que alguns comerços no acomplien la normativa que regeix l'actual campanya de rebaixes. De tots els comerços inspeccionats n'hi hagut 7 que han mostrat algun grau d'incompliment, per la qual cosa se'ls ha obert una acta d'inspecció on queda constància de l'anomalia detectada. 

D'altra banda, d'aquests 7 n'hi hagut 2 que, per la seva gravetat, s'ha tramés informe a l'Agencia Catalana de Consum. La principal zona d'actuació ha estat la rambla Principal, carrers dels Caputxins i de Sant Sebastià i avinguda de Francesc Macià. Segons el regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, 'enguany ha coincidit l'entrada del nou govern amb la campanya de rebaixes d'estiu'. En aquest sentit , ha dit que 'la feina de la regidoria és vetllar, defensar i estar al costat de tots els ciutadans, tant de l'empresari com del consumidor i per tant és d'obligació aplicar la normativa i fer el seguiment per tal que les rebaixes es desenvolupin amb total normalitat'. Existeix una normativa d'aplicació comuna per la Temporada de Rebaixes ja sigui d'hivern o d'estiu. 

A Catalunya les rebaixes d'estiu s'han de fer durant els mesos de juliol i agost, per bé que cap empresari té l'obligació de aplicar-les al seu comerç. Alguns dels principals requisits que el consumidor ha de tenir en compte alhora d'adquirir algun article de rebaixes, és que aquest estigui degudament etiquetat en català i/o castellà, i que en l'etiqueta hi consti el preu habitual i el preu rebaixat. També és important tenir en compte que, en període de rebaixes, l'establiment ha de mantenir les mateixes condicions de venda que durant la resta de l'any. Per tant, si habitualment accepta targetes de crèdit, també n'ha d'acceptar en període rebaixes. Si voleu més informació podeu consultar la web: Generalitat de Catalunya. Temes de consum
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00