Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/02/2010

L'Ajuntament de VNG fa cursos de formáció per a les persones contractades en règim de col·laboració social

alumnes del curs de fusteria d'alumini en una sessió pràctica    alumnes del curs de fusteria d'alumini en una sessió pràctica

El programa consta de 40 hores teòrico-pràctiques en el sector de la construcció, instal·lació i tancament d'aluminis

Des del 10 de febrer i fins el 31 de març s'està duent a terme el curs de construcció, instal·lació i manteniment de tancaments d'alumini adreçat als treballadors en règim de col·laboració social i plans d'ocupació de l'Ajuntament de VNG.
En concret són setze persones, tretze de les quals estan adscrites a l'Unitat de Serveis Municipals i Neteja municipal, en règim de col·laboració social i les altres tres, són operaris del Pla d'Ocupació 'Civisme al Nucli Antic'.

La formació, finançada per l'Ajuntament de VNG, es realitza a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET). El programa consta de 40 hores teòrico-pràctiques i inclou dos mòduls, un sobre interpretació de plànols i un altre sobre construcció i instal·lació de finestres, portes i tancaments d'alumini. Segons ha explicat el regidor d'Hisenda i Règim Intern, Albert Sanabra, "l'Ajuntament no té cap obligació de donar formació però creiem que a més de donar feina a aquestes persones cal oferir-los eines perquè en el futur puguin accedir al mercat laboral per si mateixes".Per la seva banda la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs, ha afirmat que "la base per poder-se desenvolupar en el futur és la formació, que és l'únic que es pot fer per canviar la situació actual de crisi".

Per aquest motiu, s'han creat nous cursos en l'àmbit de la fusteria d'alumini ja que a mig termini l'objectiu és que aquestes persones comptin amb noves capacitats que els facilitin l'accés al mercat laboral. En aquest sentit, són determinants els programes de subvenció i ajut per al canvi de tancaments i finestres per a particulars i empreses que poden significar una major demanda de llocs de treball en aquest sector.

Durant el 2009 l'Ajuntament de VNG ha contractat més de 50 persones en règim de col·laboració social i plans d'ocupació i hi ha destinat un pressupost de 135.000 euros, la qual cosa ha permès doblar el nombre de persones contractades respecte el 2008. A banda d'aquests diners, també durant l'any passat hi va haver una aportació de 100.000 euros fruit de l'acord amb el Comitè d'Empresa municipal, la Junta de Personal i el Govern municipal.

Per al regidor d'Hisenda i Règim Intern, Albert Sanabra, "l'objectiu de cara al 2010 és doblar aquesta xifra i que siguin més de 100 persones, entre col·laboració social i plans d'ocupació, les que puguin accedir a un lloc de treball i als cursos de formació corresponents".

Des de l'Ajuntament de VNG es valora l'esforç realitzat pel govern de la Generalitat d'augmentar en 100 milions d'euros la partida assignada als Plans d'Ocupació de 2010 amb l'objectiu de generar activitat econòmica en sectors com les noves tecnologies i les energies renovables entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00