Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/10/2013

El director general de Joventut visita l'Oficina Jove i la nau del Museu del Ferrocarril

El director general de Joventut, a l'Oficina Jove El director general de Joventut, a l'Oficina Jove

Valoració positiva de les iniciatives conjuntes en els àmbits de la prevenció, informació, assessorament, orientació i seguiment a la joventut

El director general de Joventut, Antoni Reig i el coordinador territorial de Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Oriol Martín van ser ahir a la tarda a VNG. La visita va servir per avaluar el funcionament dels acords entre l'Ajuntament, el Consell Comarcal del Garraf i la Direcció General de Joventut per al desenvolupament dels serveis de l'Oficina Jove i dels nous projectes que s'han iniciat aquest any: la posada en funcionament de la Nau del Museu del Ferrocarril, el programa Boca-Orella i el Projecte Educatiu de l'Oficina Jove Garraf.

En la trobada es va analitzar el nombre d'atencions a joves per part de l'Oficina que, el setembre, ja comptabilitza més de 8.000 persones ateses. La qualitat dels serveis que s'hi ofereixen, molt especialment la d'aquelles assessories que faciliten orientació i seguiment en l'àmbit del treball i l'emprenedoria van ser especialment valorades, ja que faciliten als joves eines per a la seva emancipació.

També es va posar de relleu el creixement en el nombre de formacions que imparteixen els tècnics i tècniques de l'Oficina Jove als instituts de la ciutat que, per aquest curs 2013-2014 en seran 210 de temes com treball, ús de les xarxes socials, afectivitat i sexualitat, educació, prevenció de drogodependències, etc.

Una novetat que es previst de posar en marxa properament és la posada en funcionament de l'aplicatiu per a mòbils de la informació que ofereix l'Oficina Jove, que ha facilitat la Direcció General a totes les oficines joves del territori. També, amb el suport de la Direcció General de Joventut, l'Ajuntament de ciutat, ha iniciat el Programa Formatiu de l'Oficina Jove, cursos, tallers i sessions adreçades al col·lectiu que ajudin a la seva capacitació de cara a obtenir la seva primera feina. Cursos com els de Monitors en el Lleure, pre-monitors, agents de salut, grups de conversa en anglès, etc. i d'altres formacions adreçades a les entitats de la ciutat: dispensació responsable d'alcohol en barres d'espais d'oci, eficiència en l'organització d'esdeveniments, com fer funcionar adequadament l'equip de so i llums de la regidoria de Joventut, entre d'altres.

El director general i el coordinador territorial van ser també a les instal·lacions de la Nau del Ferrocarril i en van fer una excel·lent valoració, especialment pel que fa al treball conjunt i coordinat entre Museu, Ajuntament i Coordinadora d'Entitats, i també a "l'empenta que suposa per a fomentar l'autonomia, l'emprenedoria i l'exercici de responsabilitat que implica l'organització dels esdeveniments per part dels joves, eines que els hi seran ben útils en el seu esdevenidor".

Per la seva part el regidor de Joventut, Gerard Figueras, va posar de manifest "la importància que, sempre però més en aquests moments, té el treball conjunt entre diferents administracions, entitats i organismes com el Museu per a sumar i millorar en eficàcia i eficiència en els serveis que s'ofereixen als joves a la ciutat".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00