Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/10/2014

La Mancomunitat Penedès Garraf mijtançant el SIE ubicat a Vilanova i la Geltrú esdevé nou Punt d'Atenció a l'Emprenedor

 D'esquerre a dreta: Ariadna Llorens, Pere Pujol, Ferran Civil i Joan González    D'esquerre a dreta: Ariadna Llorens, Pere Pujol, Ferran Civil i Joan González

Els PAE són fruit d'un acord entre la Diputació de Barcelona i el Ministeri d'Indústria i permeten realitzar de forma telemàtica fins a 22 tràmits administratius necessaris per crear una empresa

El Servei d'Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès Garraf, ubicat a les dependencies de l'IMET de Vilanova i la Geltrú, ha estat habilitat com un nou Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE). La posada en marxa d'aquest nou PAE permet gestionar de forma telemàtica i, amb una única gestió, fins a 22 tràmits administratius. Mitjançant aquest nou servei es pot crear una empresa en 48 hores, un tràmit que en cas de fer-se presencialment requeriria d'un termini força més llarg.

El procediment, tal i com ha explicat el president de la Mancomunitat Penedès Garraf, Pere Pujol, permet que les persones emprenedores "un cop han rebut l'assessorament sobre el pla d'empresa, des del mateix SIE, pugui crear la seva empresa donant d'alta l'activitat a la Tresoreria de l'Estat i a la Seguretat Social". Aquest nou punt PAE, ha explicat Pere Pujol, es va posar en marxa al mes de març amb la formació tècnica i ha estat a partir del mes de juliol "quan ja s'ha fet efectiu i es presta servei. Des d'alehores s'han creat 20 noves empreses del Garraf i el Penedès".

Durant la presentació de nou punt PAE, a la qual hi ha assistit el president de la Mancomunitat Penedès Garraf; el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el president de la Comissió del SIE de la Mancomunitat, Joan González i la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens, qui ha reiterat que Vilanova i la Geltrú "aposta per una administració facilitadora que aporti les eines que promoguin una feina coordinada entre administracions, ajuntaments, Mancomunitat i Diputació perquè en 48 h es facin fins a 22 tràmits administratius". En aquest sentit, la regidora Llorens ha posat com a exemple d'aquesta aposta de VNG per l'emprenedoria "els coworks que tenim a Neàpolis, sobre l'àmbit TIC a Neàpolis i de Salut a la Plataforma i el Mapa de l'Emprenedoria que vol ser una eina facilitadora per a la creació i impuls de nous nínxols professionals".

Per poder realitzar la tramitació des del PAE és necessari complimentar el Document Únic Electrònic (DUE) que permet tramitar les altes de les empreses a l'Agència Tributària i a la Seguretat Social, així com donar-se d'alta del compte de cotització per a autònoms. Posteriorment s'incorporaran altres tràmits relatius a les societats limitades i a les societats limitades nova empresa.

El nou sistema de tramitació té com a principals avantatges evitar els desplaçaments a les persones emprenedores i estalviar costos i temps. En un únic centre, hom podrà crear una empresa i obtenir l'assessorament necessari per elaborar el pla d'empresa i tramitar les altes corresponents.

El Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf va esdevenir Punt d'Atenció a l'Emprenedor en període de proves al mes de març. Des del mes de juliol, mitjançant el PAE habilitat a Vilanova i la Geltrú i en d'altres municipis del Garraf i de l'Alt Penedès, s'han constituït un total de 20 noves empreses.

A la comarca del Garraf han esdevingut punts d'atenció als emprenedors les oficines de la Mancomunitat ubicades a l'IMET de l'Ajuntament de VNG; al CIES Nivell 10 de Sitges; al centre Can Puig de Sant Pere de Ribs i al Centre Social de l'Ajuntament de Cubelles. Mentre que a la comarca de l'Alt Penedès es pot fer aquesta tramitació al Centre Àgora de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, al SIE Vilafranca del Penedès; a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia i a l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.

Acord entre la Diputació de Barcelona i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme
La Mancomunitat Penedès Garraf, com a Centre Local de Serveis a les Empreses ha esdevingut un Punt d'Atenció a l'Emprenedor com a resultat de l'acord signat el setembre de 2013 entre la Diputació de Barcelona i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. A la presentació d'aquest nou punt PAE també hi ha assistit el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, qui s'ha referit a l'estratègia de l'ens provincial "per fer possible la col·laboració entre empreses i administracions". Segons el president delegat de l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació, "en el desenvolupament econòmic cal fer un pas més i col·laborar amb l'empresariat del territori a través dels ajuntaments".

Entre les dades que ha facilitat el vicepresident de la Diputació de Barcelona destaca que del total de punts PAE que hi ha a la demarcació, 222 són privats i 42 són públics, havent realitzat aquests últims el 75% de les gestions i tràmits. Així mateix, Ferran Civil ha explicat que els Centres Locals de Serveis a les Empreses atenen anualment 57.000 persones emprenedores i 25.000 empreses, ajudant també a la creació de 3.000 empreses.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00