Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/01/2011

El personal d'atenció domiciliària del Consorci de Serveis a les Persones farà cursos per millorar el seu català

El personal que realitza l'atenció a domicili podrà millorar el seu nivell de català El personal que realitza l'atenció a domicili podrà millorar el seu nivell de català

Continuen les activitats del programa Voluntariat per la llengua, que va organitzar una trobada amb Maria Barbal la setmana passada

Treballadors i treballadores del Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú iniciaran al febrer cursos de català, gràcies a un conveni signat al desembre amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf.

L'objectiu és formar en llengua catalana el personal del Servei d'Atenció Domiciliària, ja que s'ha constatat que part dels treballadors i treballadores no tenen els coneixements suficients per atendre adequadament els usuaris i usuàries del servei.

El conveni preveu que al febrer comenci un curs bàsic de 45 hores especialment adreçat a l'equip de persones que fan atenció domiciliària a les persones dependents, amb èmfasi en el lèxic relacionat amb aquesta professió. Hi assistiran 17 treballadores familiars. D'altra banda, també es facilitaran cursos de català a la resta de personal que vulgui millorar la seva competència lingüística.

Durant el 2010 es van signar a tot Catalunya 23 convenis dins del Pla de suport a les empreses per a la formació del personal que fa atenció al públic, entre els quals s'hi compta aquest entre el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf i el Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú.

Maria Barbal, amb el Voluntariat per la llengua

L'escriptora Maria Barbal va trobar-se dimecres 19 de gener amb les parelles lingüístiques que participen en el programa Voluntariat per la llengua al Garraf. La trobada va ser a la seu de l'AE Talaia, entitat adherida al programa de voluntariat. Maria Barbal, que l'any passat va rebre el Premi Trajectòria en reconeixement a la seva obra, va parlar amb els assistents sobre la seva primera novel·la, Pedra de Tartera, que ha complert 25 anys.

Les parelles lingüístiques van aportar comentaris sobre la novel·la. Precisament, les converses sobre literatura són una de les activitats que es proposen en el Voluntariat per la llengua, per ampliar els recursos de les parelles en les seves deu hores de conversa en català. La visita de Maria Barbal va comptar amb la col·laboració de les llibreries adherides al programa (La Mulassa i Llorens Llibres) i la participació dels clubs de lectura de les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú i de la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00