Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/04/2011

El Trapezi Vilanova se celebrarà del 27 al 29 de maig

   Isabel Pla i Jordi Gaspar, aquest mati durant la presentació  Isabel Pla i Jordi Gaspar, aquest mati durant la presentació

Enguany s'ha dissenyat una programació que potencia la creació circense feta a Catalunya

Vilanova i la Geltrú viurà el darrer cap de setmana de maig una nova edició, la quinzena, del Festival de Circ i Firaires Trapezi 2011.

El Trapezi Vilanova manté aquest any els escenaris de La Vela, la plaça de la Vila, la plaça de Soler i Carbonell (plaça del Mercat), l'escola Pompeu Fabra, la plaça de les Neus i el Teatre Principal. Com a nou espai hi ha la sala Toc, que acollirà l'exposició inaugural del certamen, a càrrec del reconegut fotògraf Manel Sala. També és recupera la cruïlla Rambla Principal - Francesc Macià com a espai de programació. 

Cartell Trapezi 2011
Pel que fa a les principals novetats, destaca la realització de nous Tallers de circ per a nens i nenes, al pati de l'escola Pompeu Fabra, o l'activitat Dóna'm una pista, amb la qual la direcció del Trapezi Vilanova posa a disposició dels artistes una pista de circ on puguin ensenyar al públic les seves creacions i el seu talent. Una altra de les novetats d'aquesta edició és la proposta Aperitiu de Circ, amb la qual el públic podrà fer un tast de les diferents propostes del Festival. Els números de circ estaran conduits per un presentador de reconeguda experiència artística.

Com cada any el Centre de Creació i Producció de Circ LA VELA presenta diferents espectacles de producció pròpia, com el Circ Teatre Modern, la Companyia de Circ LaPoet i Martina, la Fucina de Circo.

També cal destacar la producció Circumstàncies que portarà, a Vilanova i la Geltrú, l'Ateneu Popular 9 barris de Barcelona aquest espectacle i l'obra La Diva, de la Companyia Alba Sarraute, es podran veure al Teatre Principal.

La direcció del Trapezi Vilanova anirà a càrrec de Johnny Torres, que repeteix l'experiència de l'any passat, i de Jordi Gaspar que enguany s'estrena en la direcció artística. En aquest sentit, Gaspar ha explicat que el Trapezi d'aquest any aposta pels espectacles fets a Catalunya. "Al nostre país cada vegada hi ha un nivell més d'alt de creació i producció pròpia. El circ que es fa actualment aposta per noves fórmules que ens situen al nivell del panorama europeu".

Donat l'èxit de l'any passat, en aquesta edició es manté el Punt d'informació del Festival on, a més de vendre les localitats per als espectacles de pagament, els visitants rebran tot tipus d'informació pràctica sobre els espais i els espectacles. També es manté el servei de bar a l'escola Pompeu Fabra i a La Vela, on també s'hi podrà sopar. 

Trapezi Vilanova 2011- dossier-
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00