Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/09/2010

Neàpolis i l'associació Empresaris Tecnològics de Catalunya emprenen projectes conjunts

El regidor Tomàs Álvaro, amb Albert Font i Àlex Soteras, d'ETECAT  El regidor Tomàs Álvaro, amb Albert Font i Àlex Soteras, d'ETECAT

Una de les principals finalitats és el suport a empreses del sector, així com l'organització d'activitats acadèmiques i el foment de la recerca

L'empresa municipal dedicada a la promoció de la societat de la informació, Neàpolis, i l'associació Empresaris Tecnològics de Catalunya (ETECAT) han presentat aquest migdia els acords que han establert per treballar conjuntament. Principalment, realitzaran activitats acadèmiques, de recerca i de suport a les empreses vinculades amb les noves tecnologies.

En reconeixement dels objectius comuns en àrees de recerca, docència i desenvolupament tecnològic, ambdós ens uneixen esforços. L'ETECAT estableix la seva seu a Neàpolis, on rebrà suport logístic i des d'on es posarà en marxa el programa d'actuacions dissenyat conjuntament.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha ressaltat els beneficis de la col·laboració sobretot en l'àmbit empresarial, ja que "cada cop més l'activitat econòmica necessita de les noves tecnologies i el món 2.0". En aquest sentit, Tomàs Álvaro ha recordat el compromís de l'Ajuntament vilanoví i Neàpolis, que estan habilitant l'Espai emprenedor a la tercera planta de l'edifici de la rambla de l'Exposició. Les empreses que s'instal·laran en aquest espai rebran l'assessorament de Neàpolis i l'ETECAT.

Per part de l'associació d'empresaris, el seu president, Albert Font, ha agraït el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des del començament, quan el seu projecte era encara embrionari. Font ha reiterat la voluntat de posar-se a disposició de qualsevol iniciativa de societat i informació i les noves tecnologies. "Hi ha eines més enllà del 2.0 que es podrien potenciar i això pretenem", ha afirmat. La relació de l'ETECAT amb les empreses i entitats serà totalment online.

La col·laboració entre ambdós organismes també preveu entrar en el camp de la producció, incloent la possibilitat de concursar de forma conjunta a projectes finançats que requereixin la participació d'universitats i organitzacions empresarials sense ànim de lucre. De fet, ja s'han presentat en algunes convocatòries, que estan pendents de resolució.

Pel que fa a activitats acadèmiques, es preveuen programes, cursos, jornades i seminaris de divulgació sobre aspectes emergents de la R+D+I (Recerca, Desenvolupament i Innovació tecnològica), vigilància tecnològica, intel·ligència competitiva o gestió estratègica de la informació, entre d'altres.

El treball i les línies de recerca que desenvolupa ETECAT (fomentar la transmissió del coneixement tecnològic, divulgar les noves tecnologies, procurar la formació tecnològica constant com a eina essencial per al desenvolupament empresarial) són d'especial interès pels objectius del projecte Neàpolis, que té com a màxim objectiu la consecució de la societat de la informació a Vilanova i la Geltrú.

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00