Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2016

La Diputació de Barcelona i una desena de municipis s'interessen per l'Economat

La visita es va fer divendres al migdia   La visita es va fer divendres al migdia

Diverses poblacions han visitat l'equipament per poder copiar el model d'èxit del projecte vilanoví

Diversos municipis catalans, a través de la Diputació de Barcelona, s'han interessat per conèixer el model de funcionament i d'èxit de l'Economat de VNG, per tal d'estudiar la possibilitat d'implantar un model similar a la seva àrea d'influència.
El març de 2015 es posava en marxa l'Economat de Vilanova i la Geltrú, un servei social de distribució d'aliments gestionat sota la modalitat d'un supermercat. Però, més enllà de dignificar i garantir l'alimentació bàsica, l'Economat s'ha consolidat com un projecte de ciutat.

Justament per conèixer aquest model, el passat divendres es va fer una visita conjunta amb representants de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal d'Osona, i dels ajuntaments de Cardedeu, La Roca del Vallès, Esplugues de Llobregat, El Masnou, Manlleu, Centelles, Martorell, Sant Sadurní Anoia i Vilassar de Dalt.

La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, el coordinador de Càritas a Vilanova i la Geltrú, Ramon Carbonell, els responsables de l'Economat, la tècnica de Càritas a la nostra ciutat i els tècnics de Serveis Socials, els van oferir una reunió explicativa i una visita guiada, que va servir perquè els mateixos representants dels ens locals comprovessin el funcionament real del projecte.
Visita Economat petita
La trobada va servir per compartir l'experiència, una manera d'ajudar els municipis que volen implementar un servei similar. La valoració del servei per part dels representants de la Diputació i dels ajuntaments va ser molt positiva. Es van mostrar gratament sorpresos per l'alt nivell de confiança i coordinació entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Càritas. També per l'eficiència en la gestió del servei, i per la quantitat i qualitat de l'oferta d'aliments que els usuaris poden endur-se.

Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials i Salut, va recordar durant la visita que "La Diputació de Barcelona ha reconegut l'Economat com a exemple de bones pràctiques, per això estan interessats en que es pugui implementar en altres municipis on ara hi ha bancs d'aliments. El projecte de l'Economat contempla, a més, el component de la dignificació de les persones. A banda, és un projecte de ciutat que implica molts sectors".

L'Economat de VNG és projecte co-construit i co-liderat per Càritas i per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, al que s'hi sumen 28 empreses, 120 persones voluntàries, i 10 entitats que col·laboren de manera permanent amb l'organització d'actes de sensibilització i suport.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00