Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/02/2016

Èxit de participació i organització del Carnaval 2016

La valoració del Carnaval s'ha fet aquest matí en roda de premsa La valoració del Carnaval s'ha fet aquest matí en roda de premsa

L'equip de govern fa una valoració positiva del Carnaval, que ha estat un èxit de participació, ha portat visitants a la ciutat i no ha registrat incidències rellevants

Poques hores abans de donar per finalitzats els 7 dies de disbauxa, l'equip de govern ha volgut fer una valoració d'aquesta edició del Carnaval vilanoví, destacant l'esforç d'organització per part de la FAC, i "l'alta participació a tots els actes, que s'han caracteritzat per una absència generalitzada de conflictes", segons la regidora de Cultura Teresa Llorens.

Llorens ha destacat dades de participació, com les 162 banderes i 9.400 parelles participants a la Comparsa, les 5 mil persones que van assistir als concerts de l'Arrivo, de la Nit de Mascarots i del Vidalot, o les 38 carrosses participants a l'Arrivo.
La regidora ha explicat que el pressupost que l'Ajuntament destina a la festa és de 65 mil euros, als quals enguany s'han sumat el lloguer de les grades a la plaça de la Vila i el lloguer de l'autocar que va portar la banda de la Vall d'Uixò que participava a les competències musicals, a banda dels recursos extra destinats des de Via Pública i policia Local.

Justament la Policia Local ha fet un balanç positiu del dispositiu de seguretat, ja que hi ha hagut Carnaval molt tranquil, durant el qual no s'han hagut de destacar incidències rellevants, exceptuant alguns robatoris i furts a l'interior de vehicles, principalment en punts allunyats del centre de la ciutat.
Les xifres han estat millors si es comparen amb les de l'any passat. Segons les dades de la Policia Local de VNG l'any 2015 es van realitzar 51 procediments administratius (furts, robatoris, vandalisme, accidents ...) i enguany la xifra ha estat de 44. Destaquen els procediments per vandalisme, que han passat de 9 l'any 2015 a només 2 aquest any.

Segons la regidora, la millora de les dades respon, d'una banda, al dispositiu de seguretat, vigilància i control que han dut a terme durant aquests dies els agents de la policia vilanovina, i de l'altra a les continuades recomanacions que s'han fet per part dels responsables de la FAC durant tot el Carnaval, especialment en esdeveniments com l'Arrivo o la Merengada. En aquest sentit, Teresa Llorens ha expressat el seu desig "que aquesta situació es vagi reproduint any rere any, i que no es desvirtuï la festa. Estem al costat del plantejament de la junta de la FAC pel que fa a regular el consum d'alcohol en actes com l'Arrivo, per temes de visibilitat i lluïment de l'espectacle, però sobretot per temes de salut".

Justament la tasca d'aquesta junta de la FAC que ara plega ha estat un dels punts més ben valorats del Carnaval per part de l'equip de govern. Llorens ha volgut agrair-los "l'organització d'aquesta festa de referència, que ha estat un èxit. Felicitar-los pel seu treball constant, que no és tasca fàcil, i per haver impulsat noves iniciatives, com l'exposició de relíquies de La Sala o la creació del caramel oficial, la recuperació de les grades per dignificar la festa, la recuperació de Vidalot, del guarniment de carrers, o la implicació de col·lectius com el de la gent gran a l'hora d'elaborar les llaçades".
Comparses de Vilanova i la Geltrú
El portaveu del govern Juan Luis Ruiz ha volgut destacar l'afluència de visitants ala ciutat aquests dies. Concretament, a l'Oficina de Turisme es va atendre més d'un centenar de persones, majoritàriament catalans (un 75%). El dia de més afluència va ser dissabte, i la principal consulta era la programació del Carnaval. Els visitants, amb una franja d'edat entre els 40 i els 60 anys, venien en grup o en família. Dissabte es van fer 63 enquestes, i diumenge 27.
Ruiz destaca "la quantitat de visites a la web www.vilanovaturisme.cat, que des del dijous 4 fins dilluns 8 de febrer, han estat un total de 2.300. El 7% procedien de VNG, el 51% de l'àrea metropolitana de Barcelona, i el 15% de fora de l'estat espanyol. Les pàgines més visitades han estat el Carnaval, el calendari festiu 2016, el Festival del xató i les Fires i festes".
Pel que fa al Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, valora el nivell d'ocupació hotelera durant com normal, tot i que la nit de dissabte el nivell d'ocupació va arribar al 80% o al 100% en alguns casos. Pel que fa a bars i restaurants, en general han treballat molt bé el cap de setmana de Carnaval, millor que el 2015, sobretot divendres a la nit, i diumenge per les Comparses.

A nivell de neteja viària, el regidor de Serveis Viaris Joan Giribet ha destacat que només a la plaça de la Vila s'han recollit 12.340 kg de residus de caramels, quan l'any passat se'n van recollir 10.480 Kg.
Giribet ha destacat que "en els darrers dos anys, per la campanya de neteja específica de Carnaval, s'han reduït un 16 per cent les jornades de treball, un estalvi que revertirà en la neteja ordinària que es farà la resta de l'any i que suposa una optimització del servei".
Giribet ha recordat que enguany el vent de diumenge va ajudar a fer la neteja en sec, i que també s'han incrementat els mitjans mecànics de reforç: amb un camió cisterna de 8.000 litres i una escombradora 8que ja es van posar l'any passat), i a més, un vehicle hidronetejador.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00