Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/11/2012

Visita de la regidora d'Educació i Infància, Ariadna Llorens, al CDIAP Garraf

Durant la reunió s'ha parlat de l'atenció a la infància que ofereix el centre    Durant la reunió s'ha parlat de l'atenció a la infància que ofereix el centre

Aquest servei d'atenció precoç infantil d'abast supracomarcal, atén més d'un miler d'usaris

La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Infància i Adolescència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, ha visitat aquest matí el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció precoç del Garraf (CDIAP) que té la seva seu a la nostra ciutat. Aquest centre atén actualment un miler d'usuaris de 0 a 6 anys, tot i que preferentment aborda l'atenció en infants de 0 a 3 anys.

El CDIAP ofereix una intervenció interdisciplinària adreçada a la població infantil, la família i l'entorn amb l'objectiu de donar resposta a les dificultats, ja siguin transitòries o permanents, que puguin aparèixer en el desenvolupament dels nens i nenes de 0 a 3 anys.

A Vilanova i la Geltrú el centre disposa de dues seus, ja que el seu servei és supracomarcal i d'abast territorial. La seu ubicada al carrer del Canigó, 2 atén la població infantil i famílies dels municipis de Cubelles, Segur de Calafell, Calafell i Cunit, mentre que la seu del carrer de Cristòfor Raventós, 1B, atén els infants i famílies de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Olivella.

Ariadna Llorens ha visitat aquest matí el centre ubicat al carrer del Canigó, 2 i ha constatat "la bona feina i la qualitat de l'atenció que imparteix l'equip interdisciplinari del CDIAP". En aquest sentit, la regidora Llorens s'ha interessat per l'increment de la població atesa i les problemàtiques que en els darrers anys s'estan detectant en la petita infància. Sobre aquesta qüestió la presidenta del CDIAP, Aurora Baena, ha explicat en la reunió mantinguda amb la regidora d'Educació, que "s'ha incrementat el nombre de criatures diagnosticades d'autisme així com d'altres patologies associades a l'entorn ambiental".

El CDIAP és un servei públic, universal i gratuït que forma part de la Xarxa Bàsica de Serveis Socials del Departament de Benestar i Família de la Generalitat. Amb tot, l'Ajuntament de VNG dóna suport a la tasca del centre mitjançant convenis de col·laboració d'ús de les instal·lacions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00