Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/03/2015

Vilanova i la Geltrú commemora el Dia Internacional de les Dones

plaça de la Vila, diumenge 8 de març    plaça de la Vila, diumenge 8 de març

La inauguració del Premi Donart, la presentació del col·lectiu Casal de Dones i tot un seguit de diversos actes al voltant del 8 de març, han centrat les activitats del cap de setmana

La commemoració a Vilanova i la Geltrú del Dia Internacional de les Dones ha continuat durant el cap de setmana, després que dijous s'iniciessin les activitats que conformen l'extens programa d'actes.

Si divendres al migdia es van iniciar els actes institucionals, amb la lectura del manifest, l'exposició de dibuixos infantils i una mostra de dansa (enllaç), a la tarda, el Centre d'Art Contemporani La Sala va acollir la inauguració de l'exposició “El llenguatge de la matèria”, de l'artista Isabel Pons Tello, guanyadora de la 9a edició del Premi Donart.

Presentació premi Donart 2015El projecte Donart està adreçat a dones artistes que treballin en l'àmbit de les arts plàstiques. El premi, que enguany ha comptat amb la participació de 15 dones artistes d'arreu de Catalunya, Aragó, València i Madrid, ha anat creixent any rere any, tant en participants com en qualitat.

Durant l'acte inaugural la regidora de Cultura, Marijó Riba, va agrair a l'associació de dones La Frontissa la seva feina per donar visibilitat a les dones, sobretot en l'àmbit de les arts, i va felicitar l'artista guanyadora per la qualitat de la seva obra. L'exposició es podrà visitar fins al dia 19 d'abril i el diumenge 15 de març, a les 12h, es farà una visita comentada per l'autora.

D'altra banda, dissabte es va fer la presentació del col·lectiu Casal de Dones, a l'Espai d'Entitats Sant Pau. Un espai de trobada, d'intercanvi, de reflexió i de treball per a dones i grups de dones que, des d'una perspectiva feminista, promou una societat sense subordinacions de gènere, basades en la cura de la vida i el desenvolupament equitatiu, sostenible humanament, econòmica i ambiental.

Durant l'acte es va fer la presentació de les diferents associacions i col·lectius que integren el Casal de Dones, així com una cercavila a càrrec de “Marxin band” de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, en la que hi van prendre part l'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i les regidores Ariadna Llorens i Glòria Garcia.

Al Mercat de segona mà i d'intercanvi
El diumenge 8 de març va tenir lloc l'acte central del Dia Internacional de les Dones, amb una acció a la plaça de la Vila organitzada per Espai Dona VNG, i que va consistir en una mostra de desitjos d'una millor vida per les dones del món. En aquesta mostra també hi van col·laborar l'associació Arrels i horitzons, que van disposar d'un lloc en el Mercat de segona ma i d'intercanvi com a punt d'informació sobre la commemoració.La lectura del manifest a càrrec del Casal de Dones, una mostra de dansa tradicional en homenatge a les dones vilanovines que ara fa 50 anys van participar a la “vaga de les galledes”, a càrrec dels Bastoners de Malla del sud d'Osona i de les dones del grup de Dansa de Vilanova, juntament amb una conferència al centre cívic La Geltrú a càrrec de l'associació Eva per la integració de la dona, va completar les activitats d'aquesta commemoració.
Espectacle de dansa
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00