Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2013

El Centre Obert començarà a funcionar a mitjans de mes

La creació del Centre Obert, necessari a VNG, es va aprovar per Ple el mes de maig La creació del Centre Obert, necessari a VNG, es va aprovar per Ple el mes de maig

L'empresa Actua SCCL, que ja havia gestionat l'Espai Jove i l'Espai d'Acció de la ciutat, es farà càrrec de la gestió del Centre Obert, que entrarà en funcionament la setmana vinent

La gestió del Centre Obert s'ha adjudicat a la cooperativa d'iniciativa social Actua SCCL, que després de signar el conveni ja s'ha reunit amb els representants municipals i ha confirmat que contractarà els treballadors i treballadores procedents dels antics serveis (l'Espai Jove-Espai d'acció i les ludoteques). Aquests dies s'estan fent les reunions amb els educadors i educadores per la organització del curs i l'estructuració dels equips. Es preveu que l'inici de l'activitat sigui la setmana de l'11 de novembre.

El Centre Obert és un servei preventiu, fora d'horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo; compensant les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, el familiar, el treball en xarxa i amb la comunitat. L'objectiu és proporcionar atenció als infants i adolescents en situació de vulnerabilitat social afavorint el seu desenvolupament i afavorint l'adquisició d'aprenentatges. L'horari és de dilluns a dijous de 17h a 19.30h al centre cívic corresponent: La Sardana, el Tacó, Sant Joan o Molí de Vent. El grup de més petits està ubicat al CAPI Baix-a-mar.

El 30% dels infants i adolescents hi poden accedir de manera lliure, i el 70% són derivats des dels Serveis Socials municipals.
El preu és gratuït excepte algunes visites, sortides i excursions. Els grups estan dividits per edats: de 4 a 6 anys (1 grup), de 6 a 8 anys (2 grups) de 9 a 11 anys (3 grups) i l'Espai Jove (1 grup). Durant el mes de juliol l'activitat se centrarà en el reforç escolar.

La creació del Centre Obert és obligatòria per a municipis com VNG, i suposa un canvi d'orientació de l'atenció als infants i adolescents des d'un punt de vista d'educació en el lleure a un punt de vista de suport a les situacions de vulnerabilitat social.

El passat mes de maig el Ple municipal va aprovar la creació del Centre Obert, un servei tipificat dins la cartera de serveis socials com a servei bàsic garantit, després que l'Ajuntament aconseguís negociar amb la Generalitat una moratòria de 4 anys perquè els treballadors i treballadores dels centres preexistents (ludoteques i espais de lleure i conciliació) poguessin obtenir la titulació necessària per treballar al Centre Obert.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00