Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/12/2009

La cavalcada dels Reis d'Orient estrena enguany una nova carrossa

     La regidora de Cultura, Isabel Pla, ha presentat la programació d'enguany        La regidora de Cultura, Isabel Pla, ha presentat la programació d'enguany

Es presenta el programa d'activitats de Nadal i Reis a Vilanova i la Geltrú

La regidora de Cultura, Isabel Pla, ha presentat la programació de les activitats de Nadal i Reis a Vilanova i la Geltrú. Una programació que començarà el diumenge 13 de desembre organitzada per diferents regidories de l'Ajuntament, així com per entitats i col·lectius de la ciutat.

La principal novetat d'enguany és, tal i com ha explicat la regidora de cultura, l'estrena d'una nova carrossa que formarà part de la Cavalcada dels Reis d'Orient. "Amb aquesta carrossa, que tancarà el seguici reial, es completa un projecte de renovació de tots els elements de la cavalcada, iniciat l'any 1998". 

El seu dissenyador, Amadeu Ferre, ha explicat que aquesta és una de les carrosses més esperades pels nens i nenes ja que conté totes les joguines que els reis repartiran la nit del 5 de gener. "La carrossa està formada per moltes caixes, totes de mides molt grosses. Hi haurà una caixa per cada cosa, cuinetes, pilotes, cotxes, nines, per tal que els reis no es confonguin".

Carrossa de les joguines

A banda de la nova carrossa, enguany també s'estrenarà el vestuari per als 12 patges que acompanyen les carrosses dels tres Reis d'Orient, recollint amb un salabret les cartes de tots els nens i nenes que ho vulguin. Els patges portaran robes d'acord amb els colors del Rei Mag. El groc del Rei Melcior, el blau del Rei Gaspar i el color verd del Rei Baltasar. 

 Patges

Una altra de les novetats d'aquest any és el programa que recull totes les activitat d'aquestes dates, i que ben aviat es repartiran entre els nens i nenes de les escoles de la ciutat, i que també es podrà trobar als equipaments municipals. Tal i com ha explicat el tècnic de la regidoria de Cultura, Alfons Márquez, "el programa d'aquest any, elaborat al taller de disseny de Raul Ramos, és de caràcter interactiu, ja que dins les seves pàgines hi ha jocs i entreteniments per la mainada".

Com cada any, a la programació no hi faltarà la inauguració del pessebre de Nadal a la plaça de la Vila, l'exposició de diorames, la carpa del patge Eliseu que s'instal·larà els dies 2, 3 i 4 a la plaça de la Vila, i que enguany comptarà amb animació musical i entreteniment per als nens i nenes que facin cua, les representacions dels Pastorets, al teatre del Círcol Catòlic i també al Teatre Principal, els tallers de Nadal que s'organitzen als Centres Cívics de la ciutat, activitats a les biblioteques municipals, o la Fira d'artesania d'autor que estarà a la plaça de la Vila de l'1 al 24 de desembre i del 29 de desembre al 5 de gener.

També, com cada any, la companyia de l'Estaquirot farà les representacions del Retaule de Nadal els dies 25 de desembre i 1 de gener, amb funcions cada mitja hora, des de les 12 i fins les 13.30 hores. Aquesta és una proposta que podria veure's completada de cara a l'any vinent, ja que encara hi falten alguns elements de projecte original. Segons ha explicat Isabel Pla, "queden encara dos o tres elements per completar el retaule, que ens agradaria poder tenir de cara l'any vinent, però tot dependrà del pressupost de que disposem. Enguany els diners els hem destinat a la nova carrossa dels Reis d'Orient".

La celebració del Circ de Nadal a la Vela, els pessebres vivents al barri de La Collada - Els Sis Camins, al barri de Mar i al barri de la Geltrú, un Tió Gegant que visitarà la ciutat el 19 de desembre, o la presentació del conte guanyador del Premi Mercè Llimona son altres de les activitats programades per aquest final de 2009 i principi de 2010. 

CONSULTEU AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00