Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/07/2016

Una delegació municipal visita Brussel·les per posicionar Vilanova i la Geltrú com a ciutat internacional i innovadora

L'Agència d'Innovació Neàpolis prepara la presentació en convocatòries europees

Una delegació municipal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va reunir la setmana passada amb representants dels principals organismes internacionals a Brussel·les amb l'objectiu de posicionar la ciutat i els projectes europeus que s'estan projectant per als anys vinents.

La delegació, encapçalada per la regidora d'Innovació, Ariadna Llorens, es va reunir amb els responsables de diferents oficines europees i representants d'organitzacions d'innovació, representants polítics d'una de les principals regions belgues, universitats i xarxes internacionals de suport a projectes innovadors.

Les primeres reunions a les oficines d'ACCIO i a les de la Diputació de Barcelona a Brussel·les van servir per projectar conjuntament les accions estratègiques que portarà a terme l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Agència d'Innovació Neàpolis, en les properes convocatòries europees, la cerca de socis europeus per portar-les a terme, projectes pel Mediterrani, així com dissenyar conjuntament accions per la captació d'inversions per a la ciutat.

Amb aquest objectiu, també es va reunir amb el cap d'unitat adjunt de la Política Regional de la Comissió Europea, Jordi Torrebadella, amb qui es va parlar, entre d'altres temes, dels fons de desenvolupament regional per l'Estat Espanyol, les recomanacions per a la participació de fons territorials i la situació actual en què es troba la convocatòria del projecte Urban, en el qual participa Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb les ciutats de Granollers, Mataró, Igualada, Manresa i Vilafranca del Penedès, amb el lideratge de la Diputació de Barcelona.

Visita Brusel·les Neàpolis 2La delegació vilanovina es va desplaçar a la ciutat de Namur, capital de la regió de Valònia, on es va reunir amb els representants de l'Agència de Desenvolupament Econòmic de la Província (BEP), amb l'objectiu establir les primeres aliances en referència a projectes de smartcities, partenarietats conjunts i concreció de properes visites d'una delegació d'empresaris i emprenedors a VNG per cercar acords estratègics. Així mateix, es va visitar la universitat de Henalux per tancar projectes comuns, acords d'intercanvi d'estudiants i futures concrecions amb la UPC de Vilanova i la Geltrú. També varen tenir ocasió de reunir-se i tancar les primeres propostes amb dues organitzacions de Namur, el hub-centre creatiu Trakk i el Smart Gastronomy Lab.

La visita a Brussel·les va permetre contactar amb el principal Cowork de Bèlgica amb l'objectiu d'incorporar el Cowork de Neàpolis a l'associació europea de coworkings i startups de recent creació. En la mateixa línia, es va treballar conjuntament amb els representants de l'European Network of Living Labs (EnoLL) per participar de forma activa i amb projectes propis en aquesta xarxa internacional d'innovació.

La visita de la delegació vilanovina a Brussel·les, que va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, va finalitzar amb un encontre amb el representant permanent de la delegació del Govern de Catalunya a Brussel·les, Amadeu Altafaj, amb qui varen compartir projectes, alhora que es va demanar suport per a inversions TICC a la nostra ciutat i suport als projectes europeus a què es presenta VNG, en especial el projecte Urban.

"La internacionalització és una de les línies prioritàries que s'ha marcat aquest ajuntament i, en especial, la regidoria d'Innovació, per aquesta legislatura. En els anys vinents, les ciutats com Vilanova esdevindran –han d'esdevenir- motors de la internacionalització, de la capacitat de cooperar amb altres ciutats, amb altres regions, europees o globals, per avançar en un nou model econòmic basat en la col·laboració i la innovació amb una visió oberta i ambiciosa. I creiem que la nostra ciutat ha d'estar preparada per ser una de les referències de Catalunya en aquest procés" ha assenyalat la regidora d'Innovació Ariadna Llorens que ha valorat "intensos, positius i esperançadors, tots els contactes i acords que hem aconseguit en la visita a Brussel·les".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00