Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/10/2007

Se celebra amb èxit a Neàpolis la Jornada sobre el futur de la televisió pública de proximitat

  Presentació de la Jornada a Neàpolis   Presentació de la Jornada a Neàpolis

El 8 de novembre la Secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat presentarà el Pla d'actuació amb què pretén implantar la televisió digital terrestre a Catalunya.

La Jornada sobre el Futur de la Televisió Pública de Proximitat que ahir va celebrar-se a l'Espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, sota l'organització de l'empresa municipal ICVSAM, va aplegar més de 150 assistents. Alcaldes i regidors de diverses localitats, així com directors de televisions locals van participar al llarg del dia en aquest fòrum que va posar sobre la taula les preocupacions que tenen els ajuntaments sobre la posada en funcionament de la Televisió local a través de la TDT (televisió digital terrestre). 

Segons la regidora de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Mila Arcarons, les televisions publiques locals han fet, al llarg dels anys, un paper molt important ."Son televisions de proximitat que han generat sentiment de pertinença i cohesió social" . Per la regidora vilanovina, aquestes jornades a Vilanova "han servit per analitzar aquest passat i encarar el futur.Tenim nous reptes, en aquest món global , que cal que afrontem des de la continuada voluntat de servei públic" . Per altra banda , el fet que les jornades s'hagin celebrat a Vilanova il·lustra, segons Mila Arcarons, un reconeixement de la feina feta i el prestigi de Canal Blau a Catalunya. 

La jornada va tenir com a objectiu establir els camins que les televisions locals han de seguir per incorporar-se amb èxit a la TDT, davant del nou mapa de la televisió de proximitat a Catalunya. Des del govern català, a través del secretari de Comunicació, Albert Sáez, es va assegurar que amb la implantació de la TDT el sector audiovisual viurà un moment de creixement arreu del país. Per la seva banda, els ponents a la jornada van coincidir a defensar la vigència de la televisió pública, especialment en un moment en què grans empreses aposten per la concentració de mitjans de comunicació i en què la pressió dels interessos comercials és cada vegada més notable. Aquestes ponències van anar a càrrec del President del CAC, (Consell Audiovisual de Catalunya) Josep Maria Carbonell i per part del Director de TV3, Francesc Escribano. 

Un dels compromisos sorgits de la jornada és que el proper 8 de novembre la Secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat convocarà el Fòrum de la TDT per presentar el Pla d'Actuació amb què pretén implantar la televisió digital terrestre a Catalunya. Així ho va anunciar la Directora General de Comunicació i Serveis de Difusió Audiovisuals, Gemma Domènech. Un dels elements centrals del Pla serà la definició d'un calendari per a la migració digital al territori. En el cas de les televisions locals concessionàries hauran de començar a emetre en digital a partir de l'1 de gener del 2008. 

Un pas que la Generalitat vol sincronitzar amb l'encesa digital per part d'operadors privats i de la Corporació Catalana de Radio i Televisió, que té com a data final el 2010, quan està prevista l'apagada analògica. Per fer realitat aquest procés, el Govern preveu un calendari d'execució semestral durant els anys 2008 i 2009.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00