Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/12/2012

Neus Lloveras promociona a Saragossa el port de Vilanova i la Geltrú

La jornada de presentació del port vilanoví ja s'ha celebrat anteriorment a Igualada i a Lleida    La jornada de presentació del port vilanoví ja s'ha celebrat anteriorment a Igualada i a Lleida

Més de 50 empresaris aragonesos s'interessen per la potencialitat de la infraestructura portuària vilanovina

"Vilanova i la Geltrú és la sortida natural al mar de les empreses de l'Aragó". Amb aquestes paraules, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha obert aquest matí a la seu de la Cámara de Comercio de Saragossa, la jornada "Puerto de Vilanova, puerta al Mediterráneo". En la seva intervenció d'obertura de la jornada, Neus Lloveras ha volgut destacar la necessitat de la ciutat de cercar complicitats, no només amb Saragossa i l'Aragó, per tal de transmetre quin és el projecte de ciutat.
Lloveras ha posat en antecedents als cinquanta empresaris aragonesos sobre diferents aspectes de Vilanova i la Geltrú, més enllà del port, com és el cas de la tradició industrial de la ciutat, destacant molt especialment l'esforç en la focalització que s'està duent a terme en teixit empresarial centrat en el coneixement. En aquest punt ha citat la UPC, el Centre Tecnològic, Neàpolis o empreses d'alt valor afegit que estan dotant Vilanova i la Geltrú de noves oportunitats.

En la seva presentació, l'alcaldessa també ha volgut assenyalar que a Vilanova i la Geltrú es pot trobar un centre comercial a cel obert dels més importants del país, i també que des de l'Ajuntament de la ciutat s'està treballant en l'àmbit del turisme. Aquesta introducció ha servit també per convidar les empreses aragoneses a instal·lar-se a Vilanova i la Geltrú, tot expressant la voluntat de l'Ajuntament de ser una administració facilitadora a l'hora de crear negoci. La presentació de Neus Lloveras s'ha tancat amb un vídeo de presentació de la ciutat realitzat expressament per a aquesta ocasió, i que ja es pot consultar a la xarxa YouTube a l'adreça http://www.youtube.com/watch?v=kPxQ81EN70I&feature=youtu.be

Per la seva banda, Jesús Blasco, president del Consejo Aragonés de Cámaras de Comercio e Industria, ha explicat que no coneixia el port de Vilanova i la Geltrú, i que ha quedat molt impressionat per la seva potencialitat, destacant els nombrosos avantatges i facilitats que el port vilanoví suposa per les empreses aragoneses, ja que pot esdevenir una veritable porta de sortida de mercaderies.

La Jornada ha continuat amb un seguit de ponències que ha iniciat Margarita Díez, responsable de la Zona Portuària Centre de Ports de la Generalitat, Díez ha donat una explicació molt detallada i tècnica de les diferents activitats que es poden trobar al port de Vilanova i la Geltrú.

En un aspecte molt més especialitzat al voltant del port de la ciutat, David Ruiz, responsable d'Operacions de la Terminal Portuària de Vilanova i la Geltrú, ha explicat quines són les tasques i el tipus de mercaderies que circulen pel port, així com les principals línies de trànsit. En aquest sentit, Ruiz ha volgut donar suport a la seva presentació amb un seguit de vídeos, mapes, gràfics i fotografies del port que han donat una visió molt més propera i real de la infraestructura portuària vilanovina.

Dolors Rodríguez, gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya, ha volgut destacar la importància fonamental del sector portuari en el desenvolupament de l'economia. Rodríguez ha explicat que el fet que Vilanova i la Geltrú tingui un port petit no és pas un dèficit, sinó una demostració que es pot fer un treball especialitzat i de qualitat que altres ports no assumeixen. "Això és un valor afegit que té el port vilanoví, que a més serveix per crear riquesa i nous llocs de treball".

Jesús Díez, director general de Transports de l'Aragó, ha fet el tancament de la jornada ressaltant la importància del trànsit marítim en l'economia. "Des del govern de l'Aragó volem apostar pels ports i pel ferrocarril com a grans mitjans logístics".

La Jornada, que ha estat moderada per l'assessor de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Jordi Gálvez, també ha comptat amb l'assistència del regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras; i pel gerent de l'ADEG, Isidre Also. Aquesta mateixa jornada ja s'ha dut a terme anteriorment a ciutats com Igualada o Lleida.

Podeu veure les fotografies de la jornada en aquest àlbum


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00