Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2014

L'Ajuntament intervé la concessió del Parc del Garraf i de l'Esportiu la Piscina

Amb la mesura es vol mantenir el servei i que els treballadors cobrin les nòmines

El protagonisme de la sessió ordinària del ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú d'ahir al vespre se'l va endur el punt que va suposar l'aprovació del Pla de viabilitat de la concessió d'obra o servei públic de la piscina coberta municipal i del Complex Esportiu. Aquest Pla també contempla resolució de la petició de reequilibri econòmic del contracte, la liquidació dels deutes de la concessionària i la incoació de l'expedient per a l'acord d'ampliació de la intervenció parcial amb adopció de mesures cautelars. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC, PP, ICV i el regidor no adscrit i l'abstenció de la CUP.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, va explicar que la intenció de l'equip de govern era portar al passat mes de juny un pla de viabilitat i un seguit de mesures per a la seva aprovació. "Però això no va ser possible perquè no hi havia acord entre ambdues parts. Tot i posar en marxa la maquinària municipal, a hores d'ara el treballadors continuen sense cobrar, i l'empresa que gestiona les instal"lacions no ha posat cap facilitat en apropar posicions. Hem arribar a un punt en que el servei podia estar en perill i per això hem portat aquest document on s'imposen un seguit de normes a la concessió per garantir-ne la viabilitat." Blanca Albà afegí que "el que portem aprovació és un document amb molts acords. A partir de demà s'ha d'iniciar una nova etapa que trencarà amb el passat, amb la complicitat del ple, dels treballadors i dels usuaris. Hi haurà molta feina però el centre serà viable." El pla de viabilitat contempla 15 mesures de les que destaquen la liquidació dels deutes existents, demanar l'import dels cànons no pagats fins el moment, la intervenció de les dues concessions, i encarregar una auditoria econòmica i financera.

Aquest punt de l'ordre del dia del ple va ser introduït per Blanca Soto, presidenta del Comitè d'Empresa i representant d'UGT, que va presentar un document amb 2870 signatures d'usuaris i treballadors de les dues instal·lacions esportives on es demanava que els "diners provinents de les quotes del abonats es destinessin al pagament dels treballadors i treballadores afectat. Voldríem agrair el suport rebut per totes aquestes persones."

Des de l'oposició, Juan Luís Ruiz, del PSC va afirmar que "la situació actual de la concessió es responsabilitat única i total de l'empresa concessionària. Per nosaltres era molt important mantenir dues línies d'actuació. En primer lloc, garantir els drets dels treballadors, i en segon lloc garantir la viabilitat de la concessió que, sincerament, creiem que té futur." La regidora del PP, Carmen Rodríguez, va dir que "cal rescatar la concessió i anar cap a un altra tipus de gestió que nosaltres preferiríem de caire privat. Ara però cal que els treballadors cobrin i que ho facin amb normalitat." El regidor de la CUP, Marc Font va ser contundent a l'afirmar que l'empresa "ha actuat deshonestament i nosaltres hem anat amb el lliri a la mà. Aquesta intervenció s'havia d'haver dut a terme ja fa molts anys. No paguen ni aigua, ni electricitat, ni cap cànon. Teníem un malalt que l'hem deixat empitjorar i ara està en una situació complicada." Finalment la regidora d'ICV, Iolanda Sánchez va afirmar que "la Federació Catalana de Bàsquet ens ha aixecat la camisa. Sobre el pla de viabilitat encara veiem alguns defectes i milloraríem algunes garanties. Ha estat un error històric que els treballadors no hagin tingut veu en el sistema de gestió."

En una altre ordre, el Ple també va aprovar el nou document "Pabordes de la Festa Major. Normes de Funcionament i protocol juliol 2014"; el nou protocol dels balls i entremesos participants a les cercaviles de la Festa Major; i el nomenament del Pabordes 2015.

En el capítol de mocions es van aprovar per unanimitat la d'ICV per a establir un programa de rehabilitació d'habitatges buits i de lloguer; i la del PSC de suport al Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències. També per unanimitat es va aprovar la moció de Sàhara Acció solidària, presentada per PSC, ICV i la CUP, en suport al poble sahrauí. La moció de la CUP, amb el suport d'ICV, en suport al poble palestí i contra el militarisme va ser aprovada parcialment amb votació separada dels punts.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00