Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2010

L'il·lustrador Miguel Gallardo presenta el còmic 'Maria y yo'

   Miguel Gallardo Miguel Gallardo

Un llibre on l'autor parla sobre l'autisme, a partir de la seva experiència personal

La Biblioteca Municipal Armand Cardona acollirà, aquest divendres 14 de maig a les set de la tarda, una xerrada de l'il·lustrador Miguel Gallardo sobre el seu còmic Maria y yo

Miguel Gallardo recull a María y yo la crònica en primera persona de les vacances que passa amb la seva filla María, que pateix autisme. El llibre ha commocionat la crítica perquè gràcies a la tendresa del seu llenguatge aconsegueix transmetre al públic la problemàtica de l'autisme així com la difícil, però possible, comunicació que existeix amb els afectats. Gallardo parlarà d'aquest àlbum i de perquè va optar per aquest format per explicar la seva història personal i la de la seva filla, i de com es comuniquen mitjançant dibuixos i colors.

L'autor també parlarà sobre l'autisme per amb l'objectiu de conscieciar sobre la realitat diària de les persones que tenen aquesta malaltia i de les seves famílies i de com moltes vegades la societat no està preparada per acceptar amb comoditat persones que transgredeixen la “normalitat”.

Miguel Gallardo (Lleida, 1955) va estudiar a l'Escola Massana d'Arts i oficis a Barcelona i va començar la seva carrera professional compaginant el còmic amb la il·lustració per acabar dedicant-se, plenament, a aquesta activitat. Ha fet il·lustració de premsa per diaris com La Vanguardia i Público i també per a les principals editorials d'àmbit nacional. L'any 2008 va guanyar el Premi Nacional de la Generalitat per aquest còmic.

A la passada edició del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga es va presentar el documental 'Maria y yo' de Félix Fernández de Castro. Un creatiu amb una sòlida carrera en l'àmbit publicitari, que ha decidit fer el salt a la realització audiovisual traslladant a la pantalla la història d'aquest còmic.

El documental, produït per Bausan Films, acaba de guanyar el premi a la Millor Opera Prima al Festival de Cinema de Tarragona REC10.

Els interessats en l'obra d'aquest autor poden visitar fins al 27 de juny l'exposició Gallardia clàssica a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra de Sant Andreu, Barcelona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00