Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/05/2012

Els Joves clàssics de Tracart al Principal

Joves clàssics Joves clàssics

La companyia presenta l'obra 'L'òpera dels 3 €' aquest divendres dins la programació estable del teatre

Divendres 1 de juny, a les 22 h, la companyia Joves clàssics de Tracart porta al Teatre Principal l'obra L'òpera dels 3 €. Amb aquesta obra, el Teatre Principal enceta la línia acadèmica teatral amb el principal objectiu de promoure el binomi cultura i educació. Al costat dels projectes escènics de caire professional, els alumnes de l'escoles de teatre i dansa de la ciutat o de fora ens aniran oferint els seus treballs en el marc de la programació estable. Amb els mateixos criteris de qualitat i rigor, aquests petits tresors escènics en vies de professionalització, tot i no incloure's en els circuits professionals, és del tot imprescindible fer-los arribar al públic.

La direcció artística del muntatge és de Montse Obrador, la coordinació pedagògica de Salvador Cuéllar i l'equip de professors són Montse Obrador, Carles Masdeu, Lluís Pascual.

Mantenint la línia pedagògica de l'escola, L'òpera dels 3 €, adaptació de l'obra de B. Brecht L'òpera dels tres rals, acompleix el doble objectiu d'acostar les figures més importants de la història del teatre als joves i de comptar amb ells mitjançant el treball de creació per donar vida a un projecte escènic que ens serveix de base per poder donar sortida als aprenentatges assolits, i alhora fer del teatre un mitjà de comunicació crític, on els joves en siguin els protagonistes actius.

Amb una visió hipercrítica i satírica de la corrupció, l'ambició i el capitalisme, la companyia Joves clàssics, a través d'un estimulant procés de creació col·lectiva, ha intentat mantenir la fidelitat al text de Brecht però mirant-lo des d'un punt de vista actual, en un moment en que la crisi social i moral és més evident que mai. Si bé aquest grup de joves actors, alumnes de l'Aula d'activitats teatrals Tracart, no creu que amb el teatre puguin canviar directament el món, manifesten que els ajuda a reflexionar i a prendre consciència d'un sistema establert en el que hi ha moltes coses que no els agraden. I no perdem de vista que els joves d'avui són el nostre futur.


Sobre l'obra de Brecht

L'òpera dels tres rals de Bertold Brecht va ser estrenada el 1928 i narra les peripècies d'en Mackie "Punyal", un popular delinqüent que aspira a ser ric a qualsevol preu, i la seva colla d'amics: prostitutes, lladres i captaires que exerceixen activitats professionals al marge de la llei per sobreviure. La fàbula evoluciona quan Mackie sedueix a la Polly Peachum, filla d'un ric magnat dels mitjans de comunicació i les altes finances, una espècie de Rupert Murdoch, que es proposarà fer el que sigui per fer desaparèixer en Mackie.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00