Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/06/2012

S'inicien els treballs per instal·lar l'escultura 'Ariadna en el Cercle', d'Òscar Estruga

 Imatge dels treballs previs per instal·lar l'escultura 'Ariadna en el cercle'    Imatge dels treballs previs per instal·lar l'escultura 'Ariadna en el cercle'

La instal·lació s'inaugurarà divendres 15 de juny a les 20 h.

Dilluns de la setmana passada es va iniciar els treballs a la plaça dels Boleranys per instal·lar el pòrtic que sustentarà mitjançant cables d'acer l'escultura 'Ariadna en el cercle' del vilanoví Òscar Estruga. Durant tot el matí es van posar els fonaments i la previsió dels tècnics municipals és que dilluns, 11 de juny, es faci la instal·lació del pòrtic d'acer laminat de tres metres d'amplada i cinc metres d'alçada, que ha de sustentar l'escultura.

Aquesta instal3lació ha estat projectada seguint les directrius del mateix escultor Òscar Estruga, artista vilanoví de renom especialitzat en l'àmbit de l'escultura i autor també de l'obra 'Pasífae' que hi ha a la platja de Ribes Roges. A l'acte d'inauguració, que es farà el divendres 15 de juny, a les 20 h, es comptarà amb la presència del mateix creador, Òscar Estruga. Durant l'acte es farà la lectura de diferents textos literaris sobre el mite d'Ariadna, a càrrec de l'actriu vilanovina Carme Jariod.

L'escultura 'Ariadna en el cercle' va ser adquirida per Garraf Mediterrània, que va cedir-la a l'Ajuntament de VNG per a què fos instal·lada a l'Eixample de Mar. Aquesta mateixa empresa s'ha fet càrrec també de les obres d'adequació i instal·lació de l'escultura.

La ubicació de l'escultura a la plaça dels Boleranys, que va ser consensuada amb l'artista Òscar Estruga, es va decidir fa uns mesos en una visita que van realitzar el regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, la regidora de Cultura, Marijó Riba i tècnics municipals a la plaça dels Boleranys. El lloc on s'ubicarà l'escultura vol simbolitzar la porta d'accés a la plaça de la Mediterrània des del passeig del Carme.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00