Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/10/2012

Acord entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Museu del Ferrocarril per destinar una nau com a nou espai jove de la ciutat

Satisfacció el Govern municipal i de la direcció del Museu del Ferrocarril per l'acord sobre l'espai jove         Satisfacció el Govern municipal i de la direcció del Museu del Ferrocarril per l'acord sobre l'espai jove

La proposta està sent avaluada per la coordinadora d'entitats juvenils. L'acord, per tres anys, permetrà disposar d'un equipament permanent i suposarà un estalvi econòmic important

El Govern municipal ha presentat aquest matí l'acord de col·laboració amb el Museu del Ferrocarril mitjançant el qual una de les naus del museu es destinarà a espai jove de la ciutat. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, el regidor de Joventut, Gerard Figueras i la directora del Museu del Ferrocarril, Pilar Garcia, han presentat aquest matí la proposta que, tots tres han coincidit a qualificar com a satisfactòria i útil per als interessos de les institucions que representen i sobretot de la ciutadania que en farà ús.

Neus Lloveras ha parlat d'aquest nou equipament com "d'un nou espai per a VNG" i ha destacat que l'acord ha estat fruit "d'un treball molt positiu amb un resultat molt satisfactori". Per la seva banda el regidor de Joventut, Gerard Figueras ha posat de manifest la importància d'aquesta col·laboració perquè d'una banda "dóna solució a una demanda d'un col·lectiu important de la ciutat de disposar d'un espai per poder realitzar les seves activitats lúdiques i culturals". A més, segons Gerard Figueras, l'adequació de la nau pot tenir un cost màxim de 120.000 euros, aquesta despesa suposa un estalvi de més d'un 50% en el cost que tenia l'envelat, 95.000 euros anuals, pels tres anys que s'ha establert l'acord. En aquest sentit, el regidor de Joventut ha afirmat que "un equipament efímer no era la millor solució".

Gerard Figueras ha explicat que el Govern municipal té actualment al davant "dues línies de treball. Es manté, tal i com es detalla en el PAM, la construcció d'un nou equipament jove que alhora ha de ser recinte firal i mentrestant plantegem aquesta col·laboració amb el Museu del Ferrocarril per utilitzar la nau com a espai multifuncional". El regidor de Joventut ha explicat que a més de la nau, també hi ha un espai annex que es destinarà a espai social d'entitats.

Finalment ha parlat sobre aquesta col·laboració la directora del Museu del Ferrocarril, Pilar Garcia, qui ha afirmat que "avui és un dels dies més feliços de la meva trajectòria professional". Segons la directora del museu, "durant aquests anys ens havia mancat la complicitat de les institucions i el teixit empresarial i des de fa un temps tenim aquesta complicitat que ha conclòs amb aquest acord". 

nau espai jove
Imatge de l'interior de la nau que es destinarà a espai jove

Pilar Garcia ha destacat que la col·laboració amb l'Ajuntament permetrà recuperar una altre nau del museu però sobretot permetrà vincular i arrelar el Museu del Ferrocarril amb la ciutat. La directora del museu ha explicat que el pla estratègic de la institució contempla que el museu sigui d'utilitat a la ciutadania i esdevingui un espai multifuncional que permeti la realització d'activitats variades. Pilar Garcia ha dit que "avui comença un camí i és hora de fer esforços amb el rerefons d'un esperit de cooperació i complicitat". La directora del museu ha afegit que "hem aconseguit que el museu estigui totalment integrat dins la vida de la ciutat".

El regidor de Joventut ha avançat que ahir es van reunir amb representants de la coordinadora d'entitats juvenils als quals van presentar aquest projecte d'espai. La setmana vinent, ha explicat el regidor Figueras "tornarem a trobar-nos per tal de conèixer el seu posicionament sobre el projecte i acabar de definir els detalls". Segons les previsions del Govern, en 3 o 4 mesos ja estaran enllestides les obres d'adequació de les naus, en termes de segureta, accessos, etc i estarà a punt per començar l'activitat. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00