Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2010

Noves propostes artístiques a La Sala, a partir de l'1 d'octubre

      Xavier Duran, Isabel Pla, Francesc Surroca i Rosa Altès Xavier Duran, Isabel Pla, Francesc Surroca i Rosa Altès

L'art digital de Xavier Duran, els esmalts de Rosa Altès i una retrospectiva fotogràfica del Nucli Antic, protagonitzen l'últim trimestre d'arts visuals contemporànies

La Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Isabel Pla, ha presentat aquest matí les propostes artístiques que ocuparan des d'ara i fins al desembre el Centre d'Art Contemporani La Sala.

Una programació que, mostra tres propostes sorgides de disciplines ben diferents, i que tal i com ha explicat la mateixa regidora, "continuen en la línia de mantenir tant la varietat com la qualitat artística dels treballs que s'hi ha exposat des dels inicis del nou espai" i que "ens ha permès aconseguir una oferta per a tot tipus de públic, a partir de propostes d'artistes tant locals com de fora".

La Sala de les Voltes serà l'espai que ocuparà Xavier Duran Esteva. Tal i com ha explicat el mateix aquest matí Follia de Caps, un petit viatge a l'interior del cervell és un treball d'art digital de 35 minuts de durada "17 micro històries mostraran a través de les imatges i la música una reflexió sobre la naturalesa, la importància i el misteri del cervell a les nostres vides". L'exposició es podrà visitar a partir de l'1 d'octubre i fins al 2 de gener de 2011.

La Sala de les Columnes acollirà una representació de les creacions d'esmalts que Rosa Altès ha elaborat durant la seva llarga trajectòria artística. Altès, que té com a especialitat l'esmalt sobre metall mostra, en aquesta ocasió, l'art de la joieria. "Aquesta exposició mostra a través de l'esmalt i la joieria la història de l'ornamentació femenina, de diverses cultures".  L'art de l'esmalt es podrà visitar del 29 d'octubre al 2 de gener de 2011

La programació d'aquest últim trimestre es complementa amb l'exposició fotogràfica Un passeig per la història comercial de la Vilanova vella. Una mostra fotografies antigues del comerç del barri, que ha estat coordinada per Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic. El seu director, Francesc Surroca ha destacat la importància de recuperar part de la història d'un barri, a través de la seva activitat comercial "Des dels inicis del projecte d'intervenció es va creure que la millor manera de reactivar el barri era mitjançant tres tipus de rehabilitació: la física, la social i la comercial. El comerç, té un efecte dinamitzador capaç de potenciar i revitalitzar el Nucli Antic". La Sala Oberta acollirà la retrospectiva del 22 d'octubre al 12 de desembre.

Com és habitual, La Sala ha organitzat al voltant de les tres exposicions diverses activitats complementàries com les visites guiades i comentades i els tallers infantils. 

Descarrega't la imatge
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00