Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/06/2008

El públic, els inventors i els mitjans de comunicació, avalen l'èxit d'Attic, la Fira dels Invents

Guanyadors dels Premis Attic'08 Guanyadors dels Premis Attic'08

Les xerrades 'Ara torno' van superar el centenar de persones de mitja, el Supermercattic esgota els productes més sol·licitats i Ideaexpress promou 72 trobades

La Fira Internacional de les Idees i els Invents, Attic'08, ha estat un èxit. La reformulació de la proposta respecte edicions anteriors ha obtingut els resultats desitjats. El regidor de Desenvolupament Local, Tomàs Álvaro, va dir ahir en la cloenda d'Attic que 's'ha aconseguit sumar un seguit d'elements, com el nou espai, les noves propostes i la nova imatge per rellançar la fira dels invents a Vilanova'.

Un total 52 inventors van mostrar al públic durant quatre dies 72 invents. El jurat va premiar amb el premi Attic d'Or a Saintair Tecnologies, pel seu dispositiu de convenció concèntrica. També van resultar premiats invents com ara l'aparell per posar-se mitges i mitjons, Kalzatines, que va aconseguir el premi del públic, el líquid antilliscant Pisafirm, que va rebre el premi de la Cambra de Comerç i també el reconeixement de la premsa, i el taulell d'escacs Modular Star Chess, que es va endur el premi Attic de Plata i el Simpàttic.

De les noves apostes de la Fira cal destacar la bona acollida de Supermercattic, la botiga, on els productes més venuts es van esgotar abans de tancar les portes diumenge. Aquest va ser el cas del líquid Pisafirm i l'adaptador per reciclar bosses de plàstic en bosses d'escombraries, Reciclabag. També va tenir bona acollida la Zona Dummy, on es podien provar diferents invents.

'Ara torno', la proposta de xerrades breus, va acollir 22 conferències, amb una bona assistència de públic en totes elles, destacant sobretot la intervenció de Kane Kramer, de la British Inventor Association. Segons el director d'Attic, Pep Torres, 'hem tingut una mitja de 100 persones per xerrada. Els inventors el primer dia posaven cara rara, però de seguida van entendre que necessiten saber coses de comunicació, imatge, tècniques comercials i altres recursos per tirar endavant'.

En l'àrea Idea Express, les trobades de 5 minuts entre inventors i professionals, es van fer un total de 72 reunions. Per Tomàs Álvaro aquest fet demostra que l'aposta per unir invenció amb recerca i tecnologia en un espai com Neàpolis és encertat, perquè 's'ha parlat de moltes més coses a part dels invents'.

Respecte el nombre de visitants, el director de la Fira va dir que en cap moment s'ha buscat la quantitat. Pep Torres creu que 'el nombre d'entrades venudes és bo, 3.500, però el que nosaltres volíem era que el concepte d'invent canviés. Hem dignificat la imatge de les fires d'invents. Volíem que els nens i nenes que han visitat Attic sortissin dient: jo vull ser inventor!'.

Pel que fa al futur de la Fira, el regidor de Desenvolupament Local va valorar molt positivament la línia encetada després del parèntesi de l'any 2007 i va dir que hi haurà Attic 2009 amb el mateix format.

En la mateixa línia, Torres va dir que 'aquest any només hem pogut mostrar el 30% de les idees que teníem. L'any vinent queden moltes sorpreses però avanço que volem ser més tecnològics i comptar amb més presència internacional'.

Llistat complert de premis:

- Attic d'Or: Saintair Technologies de Ussac, França, amb el dispositiu de combustió concèntrica.
- Guardó del BIS: Empresa Redman Th, de Vilanova i la Geltrú amb el Red Box Mini, aula mòbil d'informàtica que permet traslladar fins a deu portàtils de manera àgil i segura.
- Premi de la Cambra de Comerç de Barcelona a la innovació industrial i comercial: Murua S.L. amb el Pisafirm, un producte antilliscant per a banyeres, plats de dutxa i paviments.
- Attic Plata: Manel Herrera de Palma de Mallorca, amb el Mini siset, un cotxet infantil que simplifica el plegat i redueix la seva mida.
- Attic Plata: Ramon Galindo de Barcelona, amb el Modular Star Chess, el taulell d'escacs per fins a 6 jugadors.
- Attic Plata: Francisco Javier Perote, de Gavà, amb el sistema d'entrenament per a tenistes.
- OEPM: Carlos Fibla de Badalona, amb el Reciclabag, una forma de reciclar bosses de plàstic.
- Attic Premsa: Murua S.L amb el Pisafirm.
- Attic Expositor: Francesc Tornel, de la Jonquera, amb la centraleta intel·ligent de cinturons de seguretat.
- Attic Públic: Ramón Serrano, de Manzanares, amb el Kalzatines, un artefacte que permet posar-se mitjons i mitges sense ajupir-se.
- Simpattic: Ramón Galindo, de Barcelona amb el Modular Chess.

Galeria d'imatges 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00