Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/10/2012

Èxit rotund del recapte d'aliments

L'hipermercat Simply va ser l'establiment més gran que es va implicar en la campanya  L'hipermercat Simply va ser l'establiment més gran que es va implicar en la campanya

La Mesa d'Entitats Socials recull més de 10 mil quilos d'aliments per al Banc de Queviures de VNG

Els magatzems del Banc de Queviures de VNG, gestionats per Càritas i la Creu Roja, són ara plens gràcies a la solidaritat dels ciutadans i ciutadanes que dissabte van comprar productes als 10 supermercats adherits a la campanya de recollida que va organitzar la Mesa d'Entitats Socials de VNG, amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments.

Això permetrà que durant uns mesos el Banc de Queviures no hagi de comprar aliments per garantir la distribució d'una cistella bàsica als seus usuaris, prop de 500 famílies al mes.

I és que la resposta ciutadana de dissabte va ser gairebé unànime: un 90 per cent de les persones que entraven als supermercats adherits, participaven donant, com a mínim, un producte dels que adquirien als voluntaris. Així, les caixes s'anaven omplint de llaunes de conserva, llegum, oli, llet, sal, sucre o pasta. Unes caixes que els voluntaris repartidors s'enduien constantment a omplir els prestatges del rebost del Banc de Queviures.

En total es van recollir més de 10 tones d'aliments, repartits en xifres des dels 196 quilos d'un establiment petit, als més de 4 mil que es van recollir en un gran hipermercat.

Anècdotes de solidaritat se succeïen al llarg del dia en els deu establiments: clients que donaven carretons sencers plens de productes, algun que fins i tot va donar diners perquè no li cabia res més al carretó, o persones que malgrat patir la crisi a la seva família aportaven el poc que podien.
La campanya també ha fet que una empresa vilanovina s'hagi ofert per col·laborar, de manera anònima, en algun dels projectes de les entitats de la Mesa.

Els responsables i treballadors dels supermercats van mostrar en tot moment el seu entusiasme en la campanya, i al final de la jornada algun dels responsables fins i tot es va mostrar agraït perquè les vendes, comparades amb les d'un dissabte normal, havien augmentat entre un 8 i un 10 per cent. De fet, alguns clients explicaven que havien acudit expressament a l'establiment en qüestió només pel fet que aquest participava en la campanya.

I és que la jornada va ser tota una festa de la solidaritat, que va crear complicitats i va fer que els establiments es mostressin disposats a tornar a col·laborar. De fet, ja hi ha data pel pròxim recapte: VNG s'adherirà al Gran Recapte de la Fundació Banc dels Aliments, que es farà el 30 de novembre i l'1 de desembre, i en el que Mesa d'Entitats Socials tornarà a involucrar-se de ple, aquest cop amb la incorporació de més establiments.

A banda dels més de 150 voluntaris, els mateixos treballadors dels supermercats s'implicaven en la campanya, alguns fins i tot sumant-se de manera voluntària, quan acabaven el torn, a ajudar en la recollida. En acabar la jornada, els gerents d'algun dels establiments van sumar carretons de productes al rebost.

L'alcadessa Neus Lloveras, juntament amb la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports Blanca Albà, amb la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat Glòria García, i amb el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge Joan Giribet, va visitar diversos d'aquests establiments al llarg de la jornada, comprovant la implicació, l'entusiasme i el bon ambient que es va viure. Un ambient que ha fet que des de l'Ajuntament s'hagi mostrat un profund agraïment a totes les persones que, d'una manera o altra, van participar en el recapte.


Què és la Mesa d'Entitats Socials i on van a parar els aliments?

La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú està formada per 9 entitats: Càritas, Creu Roja, DINS Garraf, ATRA, Servei Habitatge Sant Joan, Fundació Casa d'Empara, Amics de la Gent Gran, Associació ALÈ, i Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG). A més, també en forma part l'Ajuntament de VNG a través de la Regidoria de Serveis Socials.
La Mesa té com a objectiu sumar esforços per millorar la resposta de les entitats en el seu treball diari de suport i atenció a les persones en situació de risc social.

Juntament amb l'ONCE i el Cercle Solidari de VNG, aquestes entitats van desplegar 150 voluntaris repartits pels 10 establiments durant les 10 hores que va durar el recapte.
Els supermercats adherits van ser: Caprabo amb Eroski (als supermercats del c. Dr. Fleming, 60-66; i de l'avinguda de Cubelles, 76); Simply (av. de la Metal·lúrgia s/n); Carrefour Express (c. de Josep Juliachs cantonada Av. Eduard Toldrà); Bon Preu (als supermercats de la rambla de la Pau 34-36, i del c. de Josep Coroleu, 0.52); JR Supermercats (als supermercats del c. de les Casernes, 26 i c. de Menéndez Pelayo, 11); i Condis (als supermercats de la plaça de Soler i Carbonell s/n, i de l'avinguda de Jaume Balmes, 33).

Tots els aliments i productes recollits durant aquesta campanya es repartiran al Banc de Queviures de Vilanova i la Geltrú, que compta amb dos serveis de repartiment, gestionats per les entitats Càritas i Creu Roja, i que dóna alimentació bàsica durant tot l'any a persones i famílies de la nostra ciutat que es troben en una situació econòmica de molta dificultat. Cada vegada hi ha més famílies que estan patint una situació de pobresa fruit de la crisi econòmica, i els recursos per ajudar-los són escassos, malgrat la gran tasca de voluntariat social que s'està fent.

Per garantir una distribució justa, els professionals dels Serveis Socials de l'Ajuntament són els que valoren totes les demandes i les situacions de necessitat, i per tant deriven les famílies per poder ser beneficiàries dels aliments del Banc.
Durant l'any 2011, Càritas i Creu Roja van repartir aliments a 878 famílies de la ciutat, amb la qual cosa es va poder ajudar a 2.531 persones. 

Podeu veure l'àlbum de fotografies dle recapte clicant aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00