Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2011

Comença la temporada de bany a les platges de Vilanova i la Geltrú

    La temporada de bany comença el cap de setmana    La temporada de bany comença el cap de setmana

Enguany s'incrementaran les campanyes de conscienciació entre els usuaris per la neteja i la cura de l'entorn

Aquest diumenge, 15 de maig, comença oficialment la temporada de bany 2011 a les platges de Vilanova i la Geltrú.

El Servei de Manteniment de Platges va instal·lar, abans de Setmana Santa, els serveis essencials de les platges com les papereres, les passarel·les, dutxes i rentapeus, perquè els usuaris ja en poguessin començar a gaudir. Coincidint amb aquesta data, els concessionaris dels serveis de les platges, van iniciar les tasques per tenir instal·lats, a partir de l'1 de maig, els xiringuitos, els lavabos, les zones d'ombra i el servei de lloguer d'hamaques.

Ara s'hi sumaran els serveis de Vigilància, Salvament i Socorrisme, amb els elements i serveis imprescindibles per tal de donar inici a la temporada de bany, així com la corresponent senyalització informativa que s'instal·la anualment en tots els accessos de totes les platges de la ciutat.

Des del 15 de maig i fins el 15 d'octubre, coincidint amb l'afluència d'usuaris a les platges, la temporada es divideix en baixa, mitja i alta, de manera que els serveis que es presten augmenten o disminueixen en funció de la presència dels banyistes.
Platja d'Adarró
Una de les accions on més incidirà l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aquesta temporada, serà en les campanyes de conscienciació en relació a la neteja i el respecte al medi. Així, a partir del 24 de juny es realitzaran campanyes impulsades per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de conscienciar als usuaris de les platges de les accions preventives que cal adoptar davant situacions que es poden produir durant la seva estada a la platja (picades de meduses, senyalització de les banderes per l'estat de la mar....), així com d'altres campanyes per conscienciar l'usuari del bon ús dels recursos naturals i la correcte utilització dels serveis.

Aquestes accions vindran acompanyades d'informació complementària sobre el sistema de gestió de platges de que disposa l'Ajuntament, gracies al qual es defineix el control i seguiment dels diferents serveis i usos de les platges, així com els serveis que serviran per auditar les certificacions de que disposen les platges del litoral vilanoví com l'ISO 14001, l'EMAS, la Q de Qualitat, el SICTED, les Banderes Blaves i les Banderes Ecoplayas.

També a partir del mes de juny es realitzaran enquestes a peu de platja per tal que els usuaris valorin els diferents serveis, amb l'objectiu d'adaptar, rectificar i/o ampliar, tot allò que indiquin els resultats.

Totes aquestes campanyes les realitzaran personal contractat a través d'un Pla d'Ocupació, el qual rebrà formació específica sobre les diferents accions que realitzaran al llarg de la temporada de bany. 

Per més informació sobre les platges de Vilanova cal accedir a l'adreça de Serveis a les Platges. En aquesta pàgina s'hi pot consultar la qualitat de l'aigua, els resultat de les anàlisis de les bases de les dutxes, la política de platges, la declaració ambiental, la carta de serveis, i els diferents enllaços on s'informa dels horaris de l'autobús urbà, el temps a les platges, els plànols de situació o programació de la neteja, entre d'altres qüestions.

D'altra banda, com cada estiu, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant l'empresa VNG Aparcaments, ofereix la possibilitat d'aparcar a preu reduït a les zones d'estacionament regulat de la façana marítima. En concret, es tracta dels espais de zona blava situats al passeig de Ribes Roges, passeig del Carme i passeig Marítim. Amb aquesta mesura es pretén facilitar als vilanovins i vilanovines un aparcament còmode i proper a les platges.

La targeta amb la tarifa reduïda permet aparcar gratuïtament la primera hora, sempre que el temps d'estacionament sol·licitat sigui superior a una hora. Per a la segona i tercera hora, el cost és de 0,30 euros/hora, i de 0,40euros/hora, la quarta i la cinquena hora d'estada. Per obtenir la primera hora de franc, cal abonar els 0,30 euros de la segona hora.
Passeig Marítim
Es beneficien d'aquestes bonificacions els propietaris de turismes o vehicles mixtos no comercials que paguin l'IVTM a Vilanova i la Geltrú i que estiguin al corrent de les obligacions fiscals i del pagament de les multes de circulació. VNG Aparcaments ja els ha enviat a casa el distintiu que identifica el vehicle com a beneficiari, en cas de no haver-lo rebut es pot sol·licitar a les oficines de VNG Aparcaments (enllaç directori). L'adhesiu s'ha de col·locar a l'interior del parabrisa del cotxe, a la part inferior dreta. D'aquesta manera, la matrícula serà visible des de l'exterior i facilitarà les feines de control. La tarifa reduïda ja és operativa des de l'1 de maig, fins al 31 d'agost en l'horari de funcionament de la zona blava.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00