Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/02/2011

La biblioteca Joan Oliva acull una exposició sobre l'aventura antàrtica

   La mostra està organitzada per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló La mostra està organitzada per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

L'aventura antàrtica: 1897-1913 és el títol d'aquesta mostra que es podrà visitar del 15 de febrer al 7 de març

La biblioteca municipal Joan Oliva acull, del 15 de febrer al 7 de març, l'exposició L'aventura antàrtica: 1897-1913. Una mostra que apropa a la lluita d'uns homes per conèixer un continent tan inhòspit com desconegut, a través d'unes vivències inherents a la condició humana: l'esperit de la descoberta i el coneixement dels propis límits.

L'Antàrtida representa el darrer indret no contaminat del planeta, i això explica que hi hagi una especial predisposició per conservar i conèixer aquest territori. L'exposició no és un treball exhaustiu sobre les diferents expedicions en l'intent d'arribar al pol sud, sinó una mostra de la lluita d'uns homes per conèixer un continent tan inhòspit com desconegut. 
L'aventura en globus

Aquest periple s'inicia amb l'experiència del militar belga Adrien de Gerlache que el 1897 va aconseguir arribar, amb la nau Bèlgica, a l'anomenada Terra d'Alexandre. A partir d'aquí es veuen les expedicions d'altres aventurers com el noruec Carsten Eggeberg, el britànic Robert Scott (1901), el francès Jean Baptiste Charcot (1903) o l'exitosa de Roald Amundsen el 1911. 
Nau 'Bèlgica'

El punt i final a aquestes aventures es dona amb l'equip de Robert Falcon Scott que, tot i aconseguir el seu objectiu d'arribar al Pol Sud el gener de 1912, no va aconseguir sortir-ne amb vida.

Organitzada per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, l'exposició es nodreix amb fotografies provinents del Museo Nazionale della Montagna de Turí (Itàlia).
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00