Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/12/2013

L'escola Sant Bonaventura explica els seus projectes de ciutat a la regidora d'Educació de VNG

  La iniciativa solidària de recollida d'àpats ha estat molt ben acollida per tota la comunitat educativa  La iniciativa solidària de recollida d'àpats ha estat molt ben acollida per tota la comunitat educativa

Ariadna Llorens va visitar dijous l'escola i va parlar amb els responsables sobre diferents iniciatives i millores que vol dur a terme la institució franciscana al seu centre educatiu vilanoví

Els alumnes de quart d'ESO de l'escola Sant Bonaventura estan duent a terme una iniciativa solidària d'apadrinament d'àpats a favor de Càritas, amb el lema 'Un menú per als més menuts'. L'objectiu d'aquest grup d'alumnes, amb la col·laboració del professorat i famílies del centre és recollir diners destinats a la compra d'aliments per als infants d'entre 0 i 4 anys que depenen del servei de Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú. Aquesta iniciativa, que segons els responsables del centre ja ha superat amb escreix les expectatives que hi havien dipositat, va ser un dels projectes que els seus responsables van donar a conèixer a la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens en la visita realitzada dijous a aquest centre educatiu.

A banda de conèixer els projectes solidaris que mobilitzen la comunitat educativa de l'escola Sant Bonaventura de VNG, la regidora d'Educació va visitar les instal·lacions i va reunir-se amb el director de l'escola Sant Bonaventura, Xavier Soler; el pare franciscà, Carlos Fuentes i l'administrador general de la província Franciscana, Antoni Ibars. Un dels temes que van centrar la reunió és la reducció del fracàs escolar. En aquest sentit, la regidora Llorens va afirmar que "en els darrers dos anys ha augmentat el nombre d'alumnes que obtenen el graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i en part això es deu a la situació de crisi econòmica que ha tornat a posar en valor els estudis i la formació acadèmica". Així mateix, Arianda Llorens va manifestar la voluntat del Govern municipal de ser molt a prop de les escoles de la ciutat, mentre que el nou director del centre, Xavier Soler va destacar "la bona acollida que el nou equip directiu ha trobat per part de l'Ajuntament de VNG".

D'altra banda, Xavier Soler va parlar sobre el Pla de Qualitat de l'escola, amb l'objectiu d'obtenir "la certificació corresponent" i va destacar la implicació en el projecte educatiu de centre que ha mostrat tot el personal. Per a la regidora d'Educació com en qualsevol altres organització "en una escola el valor més important també és aquell intangible com el talent i el capital humà i això és el que es pot copsar en aquesta escola de la ciutat".

Val a dir que a banda dels projectes educatius i solidaris, l'escola Sant Bonaventura té per objectiu adequar l'alberg a la normativa actual per tornar-lo a posar en marxa. Sobre aquesta qüestió el pare franciscà, Carlos Fuentes i l'administrador general de la província Franciscana, Antoni Ibars, van explicar que "la posada en marxa d'aquest equipament no seria només per donar servei a la mateixa comunitat dels franciscans sinó que pretenen posar-lo a disposició de la ciutat". Segons el pare Fuentes, "la institució dóna total recolzament a la tasca de l'escola i volem que les nostres instal·lacions puguin ser utilitzades per la ciutat i siguin un element més de VNG".

Finalment, el director del centre educatiu ha explicat també el projecte d'adequació del teatre com a sala d'actes on s'espera poder fer l'acte inaugural del 50 aniversari de l'escola que se celebrarà el curs vinent.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00