Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/05/2012

Activitats d'estiu als museus

El Centre d'Interpretació del Romanticisme Masia Cabanyes se suma als museus de VNG per presentar la programació d'estiu  El Centre d'Interpretació del Romanticisme Masia Cabanyes se suma als museus de VNG per presentar la programació d'estiu

Els museus de Vilanova i la Geltrú s'uneixen per primera vegada per oferir una programació conjunta d'activitats d'estiu

Els Museus de Vilanova i la Geltrú s'han unit per presentar una programació d'estiu completa i variada, que permetrà apropar-se als equipaments en horaris i formats que no són els habituals.

La regidoria de Cultura, Marijó Riba, ha assegurat que "la unió fa la força, per això estem molt satisfets del gran nivell de col·laboració que hi ha hagut entre tots els equipaments museístics de la ciutat per oferir una programació variada durant l'estiu".

A la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol i el Museu del Ferrocarril s'hi suma enguany el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, per oferir visites comentades, visites teatralitzades, activitats per als casals d'estiu, música, itineraris urbans, marxa nòrdica, tastos de vins o nits de dansa, una de les novetats d'aquest estiu.

En aquest sentit, les responsables dels museus han destacat la importància de la col·laboració del sector privat a l'hora de programar iniciatives.

La programació d'estiu no inclou cap exposició temporal i ofereix mirades a les col·leccions pròpies de cada museu, amb alguns itineraris i visites específics en anglès i francès adreçats al turisme.

Entre les activitats destacades de cada museu destaquen al Museu Víctor Balaguer el curs d'iniciació a les tècniques pictòriques, la marxa nòrdica amb visita comentada al museu o les ja tradicionals visites a la cúpula.

Al Museu Romàntic Can Papiol s'ofereixen visites comentades amb taller de cata de vins inclòs, tornen les visites teatralitzades i s'estrenen les Nits de dansa, amb un espectacle de dansa i música i una degustació gastronòmica.

Pel que fa al Museu del Ferrocarril, destaquen les activitats familiars com els esmorzars al tren, les Nits de dansa o la creació d'una nova xarxa d'Amics del Museu que permeti visitar-lo sovint a uns preus molt assequibles.

En el cas de la Masia Cabanyes, a les visites teatralitzades i guiades per conèixer la casa-museu de la família Cabanyes i interpretar el segle XIX s'hi sumen les rutes turístiques comarcals.

Tota la programació dels museus es pot consultar a les webs dels respectius museus i aquí, i tindrà seguiment al twitter a través del hashtag #estiumuseusVNG.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00