Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/02/2009

Elaboració d'un cens d'empreses per a la dinamització del teixit empresarial a VNG

www.vilanovaempresa.cat  www.vilanovaempresa.cat

L'objectiu de l'Ajuntament és integrar la informació empresarial per disposar d'una base de dades dinàmica i fiable

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha constatat la necessitat de disposar d'una font d'informació centralitzada de les diferents empreses que existeixen al territori i de les seves característiques. Aquesta eina ha d'integrar la informació existent en diferents registres administratius i bases de dades, de forma permanent, dinàmica i fiable.

El projecte d'elaboració d'un cens empresarial ha de permetre actualitzar les bases de dades i elaborar una diagnosi que defineixi les línies de treball futures per tal d'afavorir la competitivitat del territori. Aquest treball serà compatible amb d'altres fonts existents per tal d'optimitzar la informació disponible.

El cens empresarial és una eina de coneixement i de gestió que ha de permetre conèixer aspectes del teixit empresarial local, com ara les característiques dels equipaments, la dimensió de les empreses, l'existència de clústers, etc. Això farà possible detectar les seves necessitats, preveure tendències i elaborar actuacions de suport a les empreses.

La primera fase del projecte, consistent en el treball de camp en els polígons d'activitat econòmica, està previst que comenci durant el primer trimestre de 2009. En aquesta etapa es realitzaran recorreguts exhaustius per les zones d'actuació, mitjançant entrevistes personals per recollir les dades.

El cens empresarial el realitzarà l'Observatori Econòmic de la regidoria de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Territorials (IET).

L'experiència i el prestigi de l'IET en estudis estratègics de polígons d'activitat econòmica i la seva vinculació al món universitari són factors clau per l'aposta de vincular aquest organisme amb el projecte.

El desenvolupament del cens empresarial es podrà seguir virtualment mitjançant la pàgina web de la regidoria www.vilanovaempresa.cat, des d'on s'informarà de manera actualitzada del grau d'assoliment dels objectius i del compliment del calendari. La primera fase, de recollida de dades, es preveu que finalitzi abans del tercer trimestre de 2009.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00