Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2013

Vaga a l'espera de la represa de negociacions

Neus Lloveras i Glòria García han mostrat la seva confiança en el diàleg i l'entesa Neus Lloveras i Glòria García han mostrat la seva confiança en el diàleg i l'entesa

L'equip de govern de l'Ajuntament de VNG confia que les reunions que mantenen aquests dies l'empresa Valoriza i els treballadors tornin a la via del diàleg

Els treballadors de Valoriza a VNG han començat una vaga indefinida aquest matí per protestar per la negociació del conveni col·lectiu que proposa l'empresa, posant sobre la taula la revisió d els clàusules salarials, laborals i socials.

En roda de premsa aquest migdia, l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Serveis Viaris Glòria García han explicat que "la rebaixa de pliques que va fer l'Ajuntament fa uns mesos i que es va solucionar ampliant l'amortització i reduint serveis no té res a veure amb aquesta negociació del conveni entre l'empresa i els seus treballadors". L'Ajuntament està fent de mediador, i té una posició activa, perquè segons Glòria García "les posicions ara com ara estan molt enfrontades, però en una conversa es pot desbloquejar. Jo crec que en el diàleg hi ha l'entesa, i les dues parts tenen ganes de negociar. Estic convençuda que es pot arribar a un acord".

De moment, els treballadors de Valoriza han començat una vaga indefinida de recollida d'escombraries aquesta matinada. És per això que l'Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania perquè l'impacte als carrers sigui el mínim possible. Els serveis mínims, de moment fixats per aquesta setmana, fixen la recollida dos cops a la setmana en el cas del rebuig, la brossa orgànica, el cartró i els envasos. La recollida de mobles no es durà a terme, per tant es demana als veïns i veïnes que aquests dies no treguin deixalles voluminoses.

La recollida prevista del rebuig (contenidors grisos) es farà divendres 8 i dilluns 11. Es recomana deixar la brossa al contenidor el dia abans.

La recollida de la fracció d'orgànica (contenidors marrons) es farà als vespres de dimecres 6, dijous 7, dissabte 9 i diumenge 10.

La recollida de cartró (contenidors blaus) es farà dimarts 5, dijous 7 i dissabte 9 (una ruta de les dues existents).

La recollida d'envasos (contenidors grocs) es farà dimecres 6, divendres 8 i dilluns 11 (una ruta de les dues existents).

Els serveis mínims també determinen que la recollida d'hospitals, mercats i escoles es garanteix al 100%.
També cal tenir en compte que degut a la convocatòria de vaga la deixalleria Punt Net només obre al matí, de 10 a 13h.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00