Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2010

Aquesta tarda s'inaugura l'exposició Brull Carreras_Homo Natura, a La Sala

    Sala de les Voles, a La Sala Sala de les Voles, a La Sala

El comissari de l'exposició, Ricard Planas, destaca la visió innovadora que va tenir l'artista vers la natura i la figura humana

Aquesta tarda, a les 18.30 hores, s'inaugura al Centre d'Art Contemporani La Sala l'exposició pòstuma Brull Carreras_homo natura del pintor vilanoví Pere Brull Carreras.

L'exposició que es pot visitar del 18 de juny al 5 de setembre, mostra la trajectòria professional desenvolupada al llarg dels anys per l'artista català, nascut a Vilanova i la Geltrú, que s'ha distingit per un aprofundiment en els temes del paisatge i de la figura humana.

La mostra recull la dualitat homo-natura que exemplifica a la perfecció l'eix vertebral del discurs d'aquest autor que sempre ha viatjat fora de les nostres contrades per trobar una veritat universal, extrapolable a qualsevol paisatge i a qualsevol col·lectiu d'éssers humans.

L'exposició s'ha organitzat en dos retaules. El primer dedicat a l'homo, amb 15 quadres, i el segon dedicat a la natura, format per 18 peces. L'exposició també compta amb 26 aquarel·les de natura i 10 dibuixos d'homo.

L'espai de la mostra es complementa amb dues projeccions audiovisuals en les que Brull Carreras explica la manera que tenia d'entendre l'art, i de les raons que el motivaven a crear unes determinades obres i no unes altres. A més, també es podrà veure una projecció visual del lloc on treballava l'artista. El seu estudi.

Aquest matí, el comissari de l'exposició Ricart Planas, acompanyat de la regidora de Cultura, Isabel Pla, i del galerista, Xavier Capdet, han fet la darrera visita a La Sala, abans de la inauguració oficial d'aquesta tarda. 

Exposició Brull Carreras_

Isabel Pla ha recordat la implicació que va tenir Brull Carreras en aquesta exposició, a la qual va dedicar els seus darrers dies. Per la seva banda, Xavier Capdet ha volgut destacar els diferents cicles que es poden apreciar en unes obres que barregen creativitat i elaboració. Per últim, el comissari de l'exposició, Ricart Planas ha parlat de la visió innovadora que Brull Carreres tenia de les coses i del seu compromís amb el seu entorn.

L'exposició es complementa amb tot un seguit d'activitats paral·leles que tenen com a objectiu apropar l'obra i la figura de l'artista a tot tipus de públic, principalment al més jove.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00