Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/04/2017

Investigadors d'arreu del món tracten a VNG sobre la competitivitat del sector pesquer

Neus Lloveras va donar la benvinguda ahir als participants Neus Lloveras va donar la benvinguda ahir als participants

Participen en el projecte PrimeFish, finançat per Horizon 2020

 Vilanova i la Geltrú acull fins demà dijous el congrés internacional del projecte PrimeFish, dedicat a investigar sobre la competitivitat del sector pesquer europeu. Es tracta de la segona reunió anual d'aquest projecte de recerca, que es desenvolupa en el marc del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va donar la benvinguda ahir als participants i va destacar l'interès del projecte PrimeFish per a una ciutat marinera com Vilanova i la Geltrú. "El port pesquer de Vilanova i la Geltrú és el primer de la costa catalana en volum de captures -va exposar- i en aquests moments la nostra Confraria compta amb uns 240 pescadors". El projecte PrimeFish pretén proporcionar dades i eines tecnològiques per millorar la competitivitat del sector a nivell local i global, tant des del punt de vista de mercat com de sostenibilitat.

El congrés té lloc des d'ahir a Neàpolis i compta amb més de 50 investigadors de diferents països europeus, des d'Islàndia a Itàlia, així com del Canadà i Vietnam. Un dels "partners" del projecte és l'empresa consultora Syntesa, amb seu a Vilanova i la Geltrú. Demà, en la darrera jornada de la trobada, s'obrirà la participació a representants d'empreses nacionals i internacionals per recollir les seves opinions. Entre aquests, hi participarà la Confraria de Pescadors de Vilanova.

Horizon 2020 és el programa més gran de recerca i innovació de la UE, amb prop de 80.000 milions € de fons públics disponibles en 7 anys (2014 a 2020). Pretén promocionar i fer possibles més avenços, descobriments i primícies mundials mitjançant l'adopció de grans idees del laboratori al mercat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00