Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/03/2010

Neàpolis acull dimecres la jornada Optixcat 2010

Cartell Optixcat

Durant tot el dia se celebraran ponències sobre les possibilitats que la fibra òptica ofereix als municipis

Representants polítics i tècnics d'ajuntaments de la demarcació de Barcelona es trobaran el 24 de març a Vilanova i la Geltrú en la jornada Optixcat 2010, que se celebrarà a Neàpolis. L'objectiu és tractar l'evolució de les xarxes de telecomunicacions i les possibilitats que obre la implantació de la fibra òptica fins a la llar per als municipis.

Aquest esdeveniment és organitzat per l'entitat municipal Neàpolis, que és membre de l'Agrupació Empresarial Innovadora de fibra òptica (Optixcat), amb la col·laboració de Localret, el Col·legi Oficial d'Enginyers Telecomunicacions de Catalunya (COETC) i la Generalitat de Catalunya. Tot i que la jornada és d'especial interès per a les administracions locals, s'hi pot inscriure qualsevol persona interessada, a través del correu optixcat@neapolis.cat.

La jornada s'iniciarà a les 9.45 h, amb de la presentació a càrrec de l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i del president i el vicepresident d'Optixcat, Pere Alemany i Carles Bock, respectivament. Fins a migdia se succeiran ponències i debats al voltant de les xarxes de nova generació i les experiències municipals en aquest sentit, la instal•lació de fibra fins a la llar, el finançament de projectes, així com la nova arquitectura de les telecomunicacions en els pobles i ciutats.

Es comptarà amb ponents com el director d'infraestructures de 22@, Ramon Sagarra, representants de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, del COETC, d'Ajuntaments amb experiència en les xarxes de nova generació i d'empreses del sector. Clourà la jornada el Director General de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya i després de dinar, els assistents visitaran la fàbrica Prysmian.


Cartell de la jornada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00