Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/08/2010

S'inicien les rutes guiades pel Nucli Antic

Foto cedida per L'Espiga d'Or Foto cedida per L'Espiga d'Or

L'activitat forma part de la campanya per a la recuperació de la història comercial de la Vilanova Vella

Aquest mes de setembre s'inicien unes rutes guiades per la Vilanova Vella amb l'objectiu de recuperar-ne la seva història i memòria comercial. Les visites, emmarcades en la programació del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, PINA, es realitzaran els matins dels dissabtes (excepte l'11 de setembre) i els recorreguts s'iniciaran amb la visita del campanar de l'Església de Sant Antoni. La durada es preveu que sigui de 2 hores.

Des del PINA s'està treballant per donar suport al petit comerciant del Nucli Antic, així com a la dinamització del barri. Les accions que s'han organitzat per contribuir a la seva promoció són, d'una banda, aquests itineraris sociocomercials i, de l'altra, el recull de fotografies antigues de comerços del barri.

Vine a conèixer la Vilanova vella. Una visió del futur a través del seu passat és un recorregut pel temps. A través de l'itinerari es podrà conèixer els orígens de la Vilanova més comercial i social passant pel present més actual, i explicant i entenent el seu desenvolupament futur. Cal esmentar que és una iniciativa innovadora ja que es compagina la visió història amb la previsió de futur del barri.

Concretament, la visita estarà conduïda per guies professionals i es farà un recorregut pel casc antic de Vilanova que permeti descobrir els orígens comercials de la vila, la importància dels seus comerços d'abans i d'ara. Així com també es destacarà els beneficis socials, comercials i culturals de les intervencions urbanístiques que s'estan portant a terme: recuperació del patrimoni arquitectònic, fer visible la singularitat del barri, cohesionar la trama urbana amb la resta de la ciutat i dinamitzar l'activitat econòmica (comerç). I s'explicarà com tots aquest elements, de forma holística, perfilen el barri del Nucli Antic del futur.

Com a material de suport les guies portaran reproduccions de gravats antics que mostrin els límits de la ciutat en l'època medieval, moment de la seva creació, i en els segles posteriors, així com imatges o plànols del futur.

Tens fotografies de comerços antics? Ajuda'ns a reconstruir la història comercial del barri és una crida a la ciutadania perquè col·labori en l'organització d'una exposició fotogràfica a La Sala, per tal de recollir informació documental sobre la Vilanova vella i l'activitat comercial que s'ha perdut. La recollida de material es realitza fins al 15 de setembre i l'exposició està prevista per finals d'octubre.

Tant per inscriure's a les rutes, com per aportar documentació gràfica o fotografies antigues dels comerços del barri, cal adreçar-se a l'Oficina tècnica del Nucli Antic, ubicada al carrer Major número 39.

Més informació

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00