Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/02/2008

L'Ajuntament de VNG i els veïns del Fondo Somella signen un conveni de compensacions pel procés urbanístic

   La signatura es va formalitzar al Centre Cívic de La Collada - Els Sis Camins La signatura es va formalitzar al Centre Cívic de La Collada - Els Sis Camins

El conveni permetrà que els veïns puguin rebre compensacions en forma de millores al barri

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Associació de Veïns del Fondo Somella van signar, dijous passat, un conveni de col·laboració mitjançant el qual els veïns podran rebre compensacions en forma de millores al barri, després del llarg procés urbanístic.
 
El compromís que pren l'Ajuntament de VNG amb aquest acord és accelerar la connexió del Fondo Somella al sector de la Carrerada, a través del pont de la ronda Amèrica, el condicionament del camí vell de Cubelles i la pavimentació, amb formigó, dels laterals de la ronda Amèrica. L'Ajuntament també s'ha compromès a condicionar la plaça de la Forca, com a mirador, dotar amb elements esportius les zones verdes dels carrers Garbell i del Vinyet, crear una pista de petanca a la zona versa de la plaça de l'Agricultura i equipar un parc infantil al carrer del Rampí. Mitjançant aquest acord, l'administració local es compromet a fer seguiment del trànsit a la zona, aplicant mesures pacificadores, habilitar una connexió elèctrica, a la plaça de l'Agricultura, destinada a organitzar festes a l'aire lliure, i establir una parada de la deixalleria mòbil al barri. Paral·lelament, l'Ajuntament exigirà a la constructora la reparació de les deficiències observades per la direcció d'obra i l'associació veïnal. 

Els veïns, per la seva banda, accepten que l'Ajuntament de VNG treballi per arribar a un pacte amb l'empresa constructora, tenint en compte que hi ha obert un expedient de penalitzacions per demores a l'empresa, i que aquesta reclama a l'administració local indemnitzacions relacionades amb la planificació del procés urbanístic. El conveni recull la renuncia, per part de l'associació de veïns, a exigir responsabilitats patrimonials a l'Ajuntament per el procés urbanístic, iniciat l'any 2001, i que ara es completarà amb les millores al barri anteriorment esmentades.
A nivell econòmic, el conveni disposa que amb la darrera quota girada per l'Ajuntament de la ciutat es dóna per tancada la liquidació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00