Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2015

Cap de setmana de Carnaval intens

Una dotzena de grups van sortir pels Coros per escampar sàtira i bon humor   Una dotzena de grups van sortir pels Coros per escampar sàtira i bon humor

Les Comparses de diumenge són l'acte més participatiu del Carnaval, però Vilanova s'ha omplert de festa amb el seguici de banderes, el Caramel, el ball de Malcasats o els Coros

El Carnaval de Vilanova començava Dijous Gras amb la Merengada i arribava al seu put àlgid diumenge amb les Comparses. Però la festa continua fins Dimecres de Cendra amb l'Enterro de la Sardina, i entremig no s'atura. La sàtira i la gresca han omplert els carrers aquests dies amb actes per a tots els gustos.

Així, divendres es va estrenar el nou format de l'Arrivo, que enguany organitzava La Unió vilanovina, i que va començar amb un sermó de Sa majestat el Rei Carnestoltes en una plaça de la Vila plena de gom a gom. El seguici de l'Arrivo va sortir després des del carrer de la Unió, i fent un recorregut invers a l'habitual fins a la cantonada de la rambla Principal amb el carrer de l'Havana, on es va donar inici al ball de l'Arrivo a la plaça del Mercat.

Dissabte de Mascarots al matí es van lliurar els premis a les escoles i carrers participants del guarniment de carrers, i als guanyadors del concurs de l'anomalia. El rei Carnestoltes i el seu concubinat, acompanyat pel seguici de banderes de les societats vilanovines, van visitar places i mercats mentre el Ball de Malcasats oferia la seva representació en diversos punts de la ciutat.

A la tarda era el torn dels més petits, amb l'arribada del Caramel, el rei del Carnaval infantil, i el tradicional ball de disfresses amb l'Orquestra Aquàrium. La cercavila dels gegants de la Cuyna Vella, el Moixó Foguer i la nit de Mascarots completaven el vespre de dissabte.

Diumenge, després de les Comparses, era el torn de les Danses de Vilanova a la plaça de les Cols.

I dilluns a la tarda es més petits tornaven a gaudir a la plaça de la Vila amb el Ball del Paperet. Al vespre van ser diverses les entitats que van sortir a cantar els Coros de Sa Majestat el Rei Carnestoltes pels carrers de la ciutat, concentrant-se després a la platea del Círcol Catòlic i del Teatre Principal, on cada any generen molta expectació amb la seva sàtira i bon humor.

Podeu veure totes les fotos del Carnaval 2015 aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00