Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/03/2011

Neàpolis acull el programa 'Yuzz', per estimular el talent emprenedor de la gent jove

Imatge de Yuzz Imatge de Yuzz

Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Banesto, que es desenvolupa des de centres en 18 ciutats

L'empresa municipal Neàpolis i la Fundació Banesto han signat un acord per fomentar el talent emprenedor entre la gent jove de Vilanova i la Geltrú. Segons el conveni, la capital del Garraf acollirà una seu del programa Yuzz, que pretén estimular idees proposades per joves d'entre 18 i 30 anys, les quals siguin susceptibles d'esdevenir projecte empresarial.

Yuzz, creat per la Fundació Banesto, va iniciar-se el 2009 amb centres a Barcelona i a Madrid. Aquesta és la segona edició i s'hi han afegit 16 ciutats més, de manera que tindrà seus a Alacant, Cáceres, Barcelona, Girona, Las Palmas, León, Madrid, Màlaga, Múrcia, Pamplona, Santander, Sant Cugat del Vallès, Sant Sebastià, Saragossa, Sevilla, València, Valladolid i Vilanova i la Geltrú.

Després de la primera edició, un 20% dels participants van poder constituir una empresa pròpia. En aquesta convocatòria el programa preveu arribar a 350 joves amb talent que vulguin desenvolupar la seva idea o projecte de base tecnològica. Les persones que estiguin interessades a prendre part en el programa han d'enviar les seves dades mitjançant el formulari disposat a www.yuzz.cat. Cadascú podrà presentar una única candidatura, amb tantes idees com es vulgui. El límit és el 23 de març.

Entre les persones presentades a la convocatòria, se'n seleccionaran un màxim de 20 per cada ciutat. A Vilanova i la Geltrú, s'ubicaran a l'edifici Neàpolis, on comptaran amb un espai de treball, assessors experts i formadors per tal de desenvolupar el seu projecte. El millor de tots els participants rebrà una dotació econòmica per posar-lo en marxa com a negoci. Així mateix, els 12 millors participants entre tots els centres de Yuzz guanyaran un viatge a Silicon Valley.

Yuzz i Neàpolis Cowork

Els joves que prenguin part en el programa a Vilanova i la Geltrú es relacionaran amb els emprenedors instal•lats a Neàpolis Cowork. El nou espai de suport a l'emprenedoria dels sectors TIC i MEDIA, inaugurat la setmana passada, ofereix un espai físic i els recursos necessaris per a 40 projectes, impulsats tant per empreses ja en funcionament com de nova creació. La filosofia d'aquest centre d'emprenedoria és fomentar una nova cultura d'innovació empresarial, oberta i col·laborativa, en què els uns aprofiten les sinergies dels altres. 

L'espai Neàpolis Cowork té punts de trobada amb el programa Yuzz, el primer viver de talent jove amb idees de base tecnològica. La Fundació Banesto, creadora de Yuzz, és una entitat sense ànim de lucre amb l'objectiu de promoure la creació de llocs de treball mitjançant el foment de l'esperit emprenedor, la innovació i l'adopció de noves tecnologies en les petites i mitjanes empreses. Així, ha desenvolupat altres iniciatives, com Emprendedorestv.com (canal de televisió per Internet dedicat a l'emprenedor, referent en universitats i escoles) o Global Business Trip, per a la implantació d'empreses d'aquí als Estats Units. 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00