Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/02/2011

Es presenta la nova temporada del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú

 Presentació de la temporada del Teatre Principal, aquest matí     Presentació de la temporada del Teatre Principal, aquest matí

La nova programació arriba amb 12 espectacles i 6 sessions de l'Escola de l'Espectador

L'últim cap de setmana de març comença una nova temporada al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú. Una temporada, que s'ha presentat aquest matí i que manté les línies programàtiques d'altres edicions, tal i com ha explicat la regidora de Cultura, Isabel Pla. "Mantenim la idea inicial alhora de programar espectacles de gran qualitat i gran diversitat, gràcies al treball del director artístic Jorge Picó, que temporada rere temporada ens ho assegura. Així mateix mantenim la línia de promoure, acollir i mostrar el treball d'artistes professionals locals".

Aquesta serà, segons ha explicat el director artístic del Teatre Principal, Jorge Picó, una temporada molt visual i plàstica que té com a protagonista el treball de text i l'autoria, tant en els espectacles de teatre com en els de dansa.

La temporada març - juny la inaugurarà la companyia andalusa La Zaranda, en una nova visita a la ciutat "Nadie lo quiere creer és un espectacle molt diferent al que van presentar la temporada passada. És més narratiu, més divertit i menys radical que l'anterior, tot i que conserva molts dels elements que caracteritzen la companyia",ha explicat Picó.

El alma se serena de la Companyia Hongaresa de Teatre, és una altre de les propostes teatrals. Una comèdia que, segons Picó, fa riure a l'espectador tot i que hi ha molt dolor dalt l'escenari. L'obra se situa en el barri valencià del Cabanyal, i té com a protagonistes tres personatges que mostren els seus secrets i estratègies per resistir davant l'especulació immobiliària. Abans de començar l'obra, es representarà una breu peça teatral anomenada Paco e Isabel. Una sàtira sobre la classe política valenciana que gira al voltant de l'accident de metro ocorregut a València l'any 2006.

La producció local arriba de la mà de Guillem Albà i la companyia Always Drinking Marching Band, amb l'obra Flirt. Un espectacle que tal i com ha explicat Guillem Albà fusiona el clown i la música en directe per oferir un espectacle d'humor, molta visualitat i de gran complicitat "Hem reduït l'escenografia i la paraula, per donar més protagonisme al gest, en una combinació entre la música i el clown, que combina també les titelles, les màscares i les projeccions, fent d'aquest un espectacle per a un ampli ventall de públic"
Guillem Albà i Roger Bas
La segona producció local és també una comèdia. Es tracta de Histèria Sagrada, interpretada per Toni Albà i Fermí Fernandez, que confronta a través del personatge del Messies el creacionisme i l'evolucionisme, tal i com ha explicat un dels seus protagonistes Toni Albà "A través d'un mar d'històries conegudes per tothom dos personatges explicaran la història de la religió. Un d'ells ho fa amb molta passió i l'altre amb molta incredulitat"
Toni Albà
Gata sobre teulada de zinc calenta, de Tennesse Williams, és una de les grans apostes de la temporada. Una coproducció del Teatre Lliure i el Centro Dramático Nacional, que arribarà a Vilanova el mes de maig.

Una altre de les produccions que s'inclouen dins aquesta temporada és Copenhaguen, produïda pel Teatre Nacional de Catalunya, Bito Produccions i CAER. Copenhaguen, interpretada per Lluís Marco, Pere Arquillué i Rosa Renom, és l'obra més premiada internacionalment dels últims anys i arribarà a l'escena vilanovina a mitjans de juny per cloure la temporada.

La dansa també tindrà un paper protagonista amb motiu de la celebració del Dia Interional de la Dansa. Per commemorar aquesta data s'ha programat una sessió doble. La primera de les actuacions arriba amb la CobosMika Company i l'obra Hidden. L'espectacle amb Peter Mika i Olga Cobos mostra, segons la seva intèrpret, els desitjos, les lluites i les emocions que es produeixen dins una relació de parella "A través de la metàfora d'un joc d'escacs, l'obra mostra les emocions i situacions que es produeixen en una relació de parella, de manera que molts espectadors s'hi veuran d'alguna manera representats".

La programació doble de dansa es completa amb l'obra Bellas durmientes, interpretada per les ballarines Christine Cloux i Clara Barberà. Un espectacle que evoca les emocions infantils dels contes de fades. Com ja ve sent habitual en els darrers anys, la celebració del Dia Internacional de la Dansa, permetrà organitzar el diumenge 1 de maig, un programa escènic amb les actuacions de les escoles de dansa de la ciutat.

Pel que fa al públic familiar, la temporada del teatre Principal presenta Papirus de la companyia Xirriquiteula Teatre. Un espectacle que parla d'amistat, guerra i sentiments a través de l'humor i la creativitat, tal com ha explicat la seva directora Iolanda Llansó "És la història universal d'aquells que fugen del seu país, per motius com la guerra o les catàstrofes naturals en busca d'una nova vida. Tot i que la temàtica és dura, l'humor i els ritmes de l'obra la fan molt adient per a tot tipus de públic".
Iolanda Llansó  i Dani Rodríguez
I pel que fa a la música, la temporada s'inicia amb l'espectacle familiar Contes de la Perifèria, de la companyia Kimbala. Una obra que integra paraula i imatge per unir els personatges dels contes amb música i molta percussió.

L'Orquestra de Cambra del Garraf, actuarà en dues ocasions. La primera, el 27 de març amb l'obra Xostakóvitx i el seu temps, dirigida per Guérassim Voronkov, i la segona el 24 d'abril, amb l'obra La Mort i la donzella, dirigida per Edmon Colomer.

Una de les activitats que tenen continuïtat en aquesta temporada és l'Escola de l'Espectador, de la que en aquesta ocasió es faran sis sessions. Correspondran a les obres de Nadie lo quiere creer, El Alma se serena, Hidden i Bellas durmientes, Gata sobre teulada de zinc calenta, Copenhaguen, i dins el Diccionari bàsic de teatre, Lletra L ( de Lecoq Jaques)

Durant la presentació de la nova temporada, les companyies han fet especial menció al treball que realitza l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú pel fet de mantenir una temporada estable de teatre, dansa i música, sobre tot, tal i com ha dit Toni Albà, en moments molt difícils per les arts escèniques "És d'agrair que un ajuntament faci l'esforç per mantenir una programació estable a la ciutat, ja que en aquests moments són moltes les companyies que han hagut de plegar o estan a punt de fer-ho per la manca de feina, o per les dificultats que tenen per cobrar els seus treballs".

Sobre aquesta qüestió, la regidora ha dit ser conscient de la situació que viuen les arts escèniques al país, i ha recordat que amb la propera inauguració del nou Auditori es podrà incrementar la oferta escènica a la ciutat, esperant que en un futur la situació econòmica millori i es pugui començar a treballar en la construcció d'un nou espai, més adient a les necessitats d'una ciutat com Vilanova. Preguntada sobre el model de gestió del Teatre Principal, Isabel Pla ha dit tenir la intenció de presentar una proposta a finals d'aquesta legislatura "Estem veient models de gestió teatral a d'altres municipis, per veure com ho podem adaptar en el nostre cas, i poder presentar una proposta en els propers mesos" 

Descarrega't la foto de portada

Venda d'abonaments i entrades: 

Abonament de temporada:
Abonaments a partir de 5 espectacles a escollir de la temporada. Preu: 45€ Estan exclosos de l'abonament: els espectacles familiars i la programació de l'Escola de l'Espectador.

Venda d'abonaments
A la taquilla del Teatre:
- Renovació d'abonaments.
Dissabte 12 de març després de la presentació de la temporada als abonats.
- Renovació d'abonaments i nous abonaments.
Diumenge 13 de març, de 17.30 a 20.30 h
- A Tel·Entrada de Caixa Catalunya:
A partir del dilluns 21 de març, abonaments només per a través del tel. 902 10 12 12.

Venda d'entrades
Taquilla del Teatre:
- Dissabte 19 i diumenge 20 de març, de 17.30 a 20.30 h
- Els dissabtes de 17.30 a 20.30 h
- Tel.Entrada. A partir de dilluns 21 de març:
- Xarxa d'oficines de la Caixa de Catalunya, de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h (a Vilanova i la Geltrú, a l'oficina de la rambla Principal núm. 1)
- Trucant al 902 10 12 12
- www.telentrada.com
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00