Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2016

Activitats d'octubre als museus de la ciutat

El 23 d'octubre es farà la visita El 23 d'octubre es farà la visita

El Museu Víctor Balaguer i el Museu Romàntic Can Papiol ofereixen diverses activitats per a que tota la família descobreixi el patrimoni que s'amaga els equipaments vilanovins

La tardor arriba amb força als museus de la ciutat, que han organitzat diverses activitats per a aquest mes d'octubre.
El Museu Víctor Balaguer organitza per diumenge 16 d'octubre a les 12 h l ‘itinerari "A través dels símbols". Es tracta d'una ruta per a descobrir el patrimoni de Vilanova i la Geltrú a través de les al·legories i els símbols que podem trobar passejant pel centre històric. Mitologia, religió, creences, històries personals... nombrosos edificis i monuments estan formats per icones i detalls que sovint se'ns presenten discrets, però que ens expliquen una part fonamental de la seva història.
El recorregut, durant el qual ens aturarem en diferents punts del centre històric, ens durà als jardins de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer on farem una passejada al voltant de la iconografia maçònica de la seva façana, plena de significat i simbolisme i que suposa una de les joies del patrimoni de la ciutat.
La visita conclourà amb la pujada a la cúpula de l'edifici per a gaudir de les vistes de la ciutat i una copa de cava als jardins. Aquesta activitat és realitzada per l'empresa ARC gestió cultural S.L.
El punt d'inici és la Casa Olivella, al número 12 de la plaça de la Vila. Costa 5 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

Dijous 20 d'octubre a les 19 h s'inaugura a la Biblioteca Museu l'exposició "Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes". La mostra descobreix el món de les avantguardes catalanes amb tota la seva potència, tal i com les va conduir Joaquim Molas tot viatjant des de Joan Salvat Papasseit fins als còmics underground. Ens aturarem també en Foix i Brossa. Una mirada decisiva sobre la literatura del segle XX.

Finalment, diumenge 30 d'octubre a les 12 h es farà la visita comentada "L'art del Segle d'Or. El dipòsit del Museu del Prado". Es tracta de visitar la col·lecció d'obres del Museu del Prado que es troben en dipòsit a la institució vilanovina, un important conjunt de pintura barroca del Segle d'Or espanyol i flamenca. Entre aquestes obres destaquen peces d'artistes com El Greco, Rubens, Murillo o Ribera. El preu és de 3,05 euros per persona, i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats cal trucar al telèfon del Museu, 93 815 42 02, o bé fer la reserva al correu informacio@victorbalaguer.cat

El Museu Romàntic Can Papiol, per la seva banda, ha organitzat per a aquest mes d'octubre diverses visites especials.
La primera serà "Hostes vingueren que de casa ens tragueren", diumenge 23 d'octubre a les 12.30 h. Es tracta d'una visita teatralitzada ambientada a l'època de la Guerra del Francès. Benet Rubinat, nebot de Francesc de Papiol, i altres habitants de la casa mostren d'una manera divertida com era vida al segle XIX.
Aquesta activitat és realitzada per l'empresa ARC gestió cultural S.L. El preus és de 10,20 euros per persona i cal reserva prèvia.

Per dissabte 29 d'octubre a les 12 h s'ha organitzat "El rebost de l'àvia", una visita a Can Papiol centrada en l'alimentació i la conservació dels aliments al segle XIX finalitzada amb un petit de tast. Costa 5,10 euros i cal reserva prèvia.

I finalment, diumenge 30 d'octubre a les 11 h es farà una visita familiar a Can Papiol, dinamitzada, per conèixer la història de la casa i dels seus habitants. Costarà 4,10 euros als adults, i serà gratuïta per als infants. Està adreçada a nens i nenes de 7 a 12 anys, i cal reservar prèviament.

Per concertar les diverses activitats a Can Papiol, cal trucar al telèfon del Museu, 93 893 03 82, o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Pel que fa a l'Espai Far, també ha organitzat dues activitats per a aquest mes d'octubre. Concretament, dissabte 22 a les 12 h es farà una visita comentada a l'Espai Far. I divendres 28 a les 15 h sortirà l'itinerari “La Vilanova pesquera. Visita al port i a la llotja per veure la subhasta del peix”. Per a les dues activitats cal fer reserva prèvia al telèfon 600 509 223.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00