Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/01/2013

Reflexió i noves idees a la II Jornada de l'exclusió social a VNG

La jornada va comptar amb un assistència de més de 100 persones, que asseguren que els serà profitosa  La jornada va comptar amb un assistència de més de 100 persones, que asseguren que els serà profitosa

Les més de 100 persones assistents a la jornada valoren molt positivament el contingut de les ponències i consideren que els faran servei en la seva tasca professional

El 29 de novembre passat es va celebrar a VNG la II Jornada de l'exclusió social, amb l'objectiu de reflexionar davant problemàtiques com l'atur, la pobresa, o les dificultats formatives i laborals.
La jornada la va organitzar l'Oficina Tècnica del Pla Local d'Inclusió Social, conscient de que els canvis ràpids i profunds en el context socioeconòmic de la nostra ciutat comporten també que una part important de la ciutadania se situï a nivell de risc social elevats. Ara ha fet públics els resultats de valoració segons el qüestionari d'avaluació que van respondre les persones assistents. Un 100% dels enquestats van coincidir en valorar positivament el format de la jornada i aquest tipus d'espais de trobada. Un 97% va extreure conceptes i idees clares sobre exclusió i metodologies. Un 94% considera que la jornada serà profitosa per la seva tasca professional, i un 85% podran incorporar elements en la seva tasca professional. El 85% dels enquestats ha valorat la possibilitat de posar-se en contacte amb l'Oficina de VNG Inclusió, mentre un 75% ha visitat la pàgina web vnginclusio.cat. Només el 19% ha trobat a faltar algun espai de treball o debat en la jornada.

Pel que fa a les diverses ponències que es van poder escoltar, totes les persones enquestades les valoren amb resultats d'excel·lent. Concretament, la ponència de Jordi Collet, doctor en Sociologia i Educador Social "Com treballem per la inclusió social. Canvis i reptes", va rebre un 9,3 de nota per part dels assistents. "Nous discursos per a velles exclusions", de Manuel Delgado, doctor en Antropologia, va ser valorada amb un 9,1; i la xerrada del politòleg i sociòleg Albert Sales, "Riscos socials i nova pobresa", va ser valorada amb un 8,9.

Pel que fa a la presentació de la pàgina web vnginclusió i del Mapa de recursos, que van fer les tècniques Violeta Piqué i M. José Ruiz, va ser valorada amb un 9,1 de nota. I la presentació d'algunes experiències que s'estan duent a terme a la ciutat va rebre un 9. Finalment, l'obra de teatre social "Frec a frec" va rebre un 8,8 de nota per part dels assistents.

En total, més de 100 persones van poder reflexionar sobre els reptes de futur, tenint en compte l'aparició de l'anomenada "nova pobresa", i promovent la posada el dia en les formes de treballar l'exclusió social, una problemàtica que ve de lluny i que malauradament va en augment a la nostra societat.

Una pàgina web amb tota la informació

D'aquesta II Jornada destaca la presentació de la nova web, www.vnginclusio.cat, on es pot consultar tota la informació sobre l'exclusió social i com es combat des de VNG. Es tracta d'una eina participativa, informativa i de cerca de recursos creada per l'Oficina Tècnica del Pla d'Inclusió Social de l'Ajuntament de VNG. Allà es comparteixen experiències i bones pràctiques en matèria d'inclusió, i vol ser una eina per recollir en un sol lloc totes les iniciatives en aquesta matèria.

La pàgina incorpora el Mapa de recursos, que els ciutadans i ciutadanes poden fer servir per cercar qualsevol servei amb el potent cercador de que disposa. Així, és un cercador de serveis, recursos i projectes adreçat a totes aquelles persones que vulguin consultar o necessitin un recurs inclusiu de la ciutat i d'altres àmbits territorials.

A banda, a la pàgina web s'hi pot trobar un observatori, on es pot consultar la Diagnosi de l'exclusió social que es va presentar en la I Jornada de novembre de 2011; la informació sobre el Pla Local d'Inclusió Social i la seva feina i desenvolupament; les notícies relacionades, i les bones pràctiques que s'estan duent a terme.

La prioritat de l'Oficina en aquests moments és actuar en 3 dels perfils amb més risc d'exclusió: les persones a l'atur i amb manca de prestacions i recursos, els i les joves amb dificultats educatives i d'accés al mercat laboral, i les persones afectades per alguna malaltia mental. Per això està treballant en un pla d'acció per a la inclusió social que, un cop aprovat, desplegarà tot un seguits d'accions i programes que ajudaran a fer de Vilanova i la Geltrú una ciutat cada cop amb menys exclusió social.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00