Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2015

La Generalitat promourà Vilanova i la Geltrú arreu del món com a Destinació de Turisme Familiar

La ciutat compta amb 38 establiments acreditats

Vilanova i la Geltrú ja és oficialment Destinació de Turisme Familiar (DTF). El conseller d'empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va lliurar ahir a la tarda la certificació a l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en un acte que es va celebrar a l'Espai Far. La trobada també va servir per lliurar les plaques acreditatives als establiments i empreses vilanovines adherides al segell DTF. Es tracta d'un total de 38 establiments dels que 12 son allotjaments turístics (un 70% del total de la Destinació), 16 restaurants, nou empreses d'activitats culturals, d'oci i de lleure; i l'oficina de turisme. Val a dir que això suposa que Vilanova i la Geltrú supera el mínim que l'Agència Catalana de Turisme (ACT) exigeix per assolir la certificació de DTF, fet que confirma l'alt grau d'implicació del sector turístic, públic i privat, del municipi en aquest projecte.

Els llistat de certificacions de DTF a Vilanova i la Geltrú l'obren els hotels Ceferino, Ribes Roges i Ricard; els càmpings Vilanova Park, Platja Vilanova, i El Racó de Mar; els apartaments Atenea Park en els blocs I, II, i III; els habitatges d'us turístic Ca la Maria, Pai Pai, i Les Portes del Mar; els restaurants Rossegall, Marejol, La Treva, McDonalds, La Pepa Jaleo, Pika Tapa, La Fitorra, La Cucanya, Centre Vila, Il Forno, La Burguette, Giraldillo, Portal del Roc, Xiringuito Miramar, La Daurada Beach Club i Ceferino; els establiments turístics o culturals com el Museu del Ferrocarril, Roc Roi, Nàutica Spirit; Hípica Rosper, Pitch & Putt Portal del Roc, Cinema Bosc, Auditori Eduard Toldrà, Biblioteca Cardona Torrandell, Museu Romàntic Can Papiol i l'Oficina d'Informació Turística.

El conseller Felip Puig va destacar que "al darrera de cada una d'aquestes plaques hi ha un esforç molt important que ens ajuda a crear segells de qualitat. Ara cal apostar pel turisme de la gestió de les emocions, el turisme de qualitat que ens permetrà transformar-nos en una destinació mundial." En aquest sentit el conseller va senyalar el compromís de la Generalitat per promoure les DTF catalanes arreu del món.

L'acte de lliurament de certificacions el va obrir el regidor de Promoció Econòmica i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, que va voler "l'esforç que tant des del sector públic com des del privat, s'ha fet al llarg d'aquests darrers anys per tal de complir amb les diferents exigències requerides per a obtenir finalment la DTF. Ha estat una feina conjunta que ha donat fruit i que marca una bona manera de treballar i mirar al futur". Per la seva banda, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va voler posar de manifest "l'aposta decidida de la ciutat pel turisme i pels sector serveis. No és una aposta única en la recuperació econòmica, perquè creiem en altres possibilitats, però finalment el turisme i els serveis si que formem part de la nostra identitat."

A més de representants dels diferents establiments citats, l'acte va comptar amb la presència de Xavier Espasa, director general de l'Agència Catalana de Turisme; Pablo Rodríguez, responsable de Certificació de Projectes de l'ACT; Juan Luís Ruiz, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Teresa Llorens, regidora de Cultura; Glòria Garcia, regidora d'Hisenda; i Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació.

El segell DTF compta amb 21 destinacions certificades: Blanes, Calonge - Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí - L'Estartit, Castell - Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú, a Costa Barcelona; Calafell, Cambrils, El Vendrell, Salou i Vila-Seca/La Pineda Platja, a Costa Daurada; i les Valls d'Àneu, Muntanyes de Prades, Berga i la Vall de Boí, a l'interior. A més, set destinacions (cinc a l'interior i dos al litoral) es troben actualment en procés de certificació. Aquestes certificacions suposen més de 670 empreses adherides al programa DTF arreu de Catalunya.

La certificació de Destinació de Turisme Familiar és un segell d'especialització que atorga l'Agència Catalana de Turisme a un municipi o conjunt de municipis, que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d'un projecte de col·laboració público - privada, donat que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

Les destinacions certificades amb aquest segell destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades com a DTF han de complir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d'establiments i serveis turístics.

Amb la certificació a Vilanova i la Geltrú com a DTF, l'Agència Catalana de Turisme segueix apostant pel turisme familiar com un dels seus principals segments de mercat. En aquest sentit, un dels objectius del segell DTF per a municipis del litoral és el reposicionament de destinacions madures molt conegudes pel turista o bé d'aquelles en les que cal un impuls que les faci encara més atractives davant de l'oferta creixent de sol i platja de l'arc mediterrani amb l'objectiu d'ajudar-les a diferenciar-se de la competència. 

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies de l'acte clicant AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00