Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/10/2010

La Mancomunitat Penedès Garraf i Microbank oferiran finançament per a emprenedors

Joan Ignasi Elena i Ramon Gatell signan el conveni  Joan Ignasi Elena i Ramon Gatell signant el conveni

El banc social de 'La Caixa' i la Mancomunitat han signat un conveni per fomentar l'activitat productiva i la creació d'ocupació

El president de la Mancomunitat Penedès Garraf i alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, i el director comercial de MicroBank, Ramon Gatell, han signat aquest matí al consistori vilanoví el seu primer conveni de col·laboració per recolzar als emprenedors mitjançant la concessió de microcrèdits per a la posada en marxa, promoció, consolidació i creixement de projectes empresarials. La inversió del banc social de “La Caixa” per a la iniciativa és d'un milió d'euros, que es destinarà a finançar els projectes promoguts per emprenedors i petits empresaris amb dificultats per accedir al sistema creditici tradicional.

En la situació econòmica actual de les dues comarques, resulta de vital importància promoure l'establiment de noves empreses que creïn nous llocs de treball, però la dificultat d'aconseguir finançament atura els projectes de molt emprenedors. Aquest conveni esdevé una eina clau, ja que el seu criteri de concessió dels microcrèdits atén fonamentalment a la confiança en la persona que sol·licita el préstec i en la viabilitat dels projectes, podent accedir a ells persones mancades de garanties i avals.

En aquest sentit, Elena ha volgut destacar que "és vital que apareguin iniciatives que creguin en les persones i els seus projectes, que no deixem perdre talent, ja que això beneficiarà al global de la societat amb la creació de nous llocs de treball".

El Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat assessora als emprenedors en el procés de creació d'empreses i aporta a MicroBank, mitjançant l'informe de viabilitat, el coneixement de les persones a les quals se'ls ha de concedir els préstecs. A més a més, també s'encarrega de realitzar el seguiment d'aquests projectes de negoci.

Dues línies de microcrèdit
El conveni signat estableix dues línies de finançament. Per una banda els microcrèdits socials, d'una quantia màxima de 15.000 euros dirigits a potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora afavorint la igualtat d'oportunitats d'homes i dones, nous residents, persones amb discapacitats i amb especial atenció als col·lectius vulnerables en situació d'exclusió financera. La segona línia són els microcrèdits financers, d'una quantia màxima de 25.000 euros dirigits a finançar l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i iniciatives econòmiques i professionals per compte propi.

Més de 85.220 microcrèdits
Des de que va començar la seva activitat, MicroBank ha concedit 85.223 microcrèdits per un import de 534,6 milions d'euros, convertint-se en l'entitat financera que més recursos destina a la promoció de projectes a través de microcrèdits. A la província de Barcelona, l'entitat ha concedit 17.507 préstecs per un import de 104,4 milions d'euros. El 60% dels microcrèdits per a negocis que ha concedit l'entitat financera s'han destinat a la creació d'empreses, mentre que el 40% restant s'ha utilitzat per finançar les necessitats de creixement de microempreses ja constituïdes.
Pel que fa al Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedés Garraf, creat l'any 1985, ha col·laborat en la constitució de 4.150 projectes empresarials. Això ha implicat l'atenció de quasi 30.000 consultes que han efectuat els emprenedors i emprenedores. La consolidació d'aquestes noves empreses han permès la creació de 8.840 llocs de treball a les dues comarques. 

Acords amb més de 400 entitats socials
En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.200 oficines de ‘la Caixa', hi col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones a les quals se'ls han concedit préstecs a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins al moment, MicroBank ha signat convenis amb 417 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

Descarrega't la foto 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00