Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/11/2010

L'Ajuntament de VNG presenta als veïns l'avantprojecte d'urbanització del torrent de la Pastera

Un centenar de persones han assistit a la presentació  Un centenar de persones han assistit a la presentació

L'estudi ha tingut en compte les conclusions del taller de debat 'El Torrent de la Pastera. Com l’imagines?'

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat, aquesta tarda al Pòsit de la Confraria de Pescadors, les conclusions del taller de debat ‘El torrent de la Pastera. Com l'imagines' i l'avantprojecte d'urbanització d'aquest indret davant d'un centenar de ciutadans i ciutadanes.

L'objectiu del taller, en el qual van participar una seixantena de veïns, era definir com ha de ser el nou espai públic que sorgirà amb el cobriment del torrent. Com ha explicat una representant de l'empresa dinamitzadora GEA21, especialitzada en processos participatius, la majoria dels participants van coincidir amb la necessitat de crear un passeig o una rambla, amb zones verdes amb plantes autòctones, carril bici i bona il·luminació, de manera que es converteixi en un espai de trobada comunitari i multifuncional on es puguin desenvolupar diverses activitats esportives, de lleure, etc.

En aquest sentit, el consistori ha presentat un avantprojecte que pretén ordenar, urbanitzar i donar un tractament paisatgístic a l'espai per a l'ús del veïnat. Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG, ha explicat que "s'ha aconseguit recollir l'esperit del les idees que van sorgir al taller, tot i que hi ha algunes reclamacions que no es poden dur a terme per aspectes tècnics" i ha afirmat que amb aquesta urbanització "el barri guanyarà en espai cívic i convivència".

L'avantprojecte pretén trencar amb la linealitat de l'espai, entendre i fusionar-se amb l'entorn i tenir un clar caràcter comunitari i multifuncional. Així doncs, l'estudi inclou moltes de les conclusions extretes en el taller debat, com són la presència de zones verdes, sobretot a través de vegetació arbustiva i de diferents espècies d'arbres, un espai lúdic per als més grans i joves amb zones per jugar a escacs, tenis taula o futbol, i una bona il·luminació de baix consum, entre d'altres.

Per altra banda, el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, ha expressat la seva confiança amb aquest "bon projecte" i ha explicat que "hi ha altres actuacions que es poden dur a terme més endavant per completar la urbanització", com és estudiar la instal·lació d'un espai simbòlic per recordar el torrent o parlar amb el CEIP L'arjau per ampliar i utilitzar l'entrada del centre que connecta amb el torrent.

Descarrega't la foto
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00