Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/01/2011

Vinya & Tast es dedica avui i demà al públic professional

El regidor conversa amb una productora d'oli  El regidor conversa amb una productora d'oli

Tomàs Álvaro ha visitat avui els elaboradors i distribuïdors de productes presents a la fira enogastronòmica

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha visitat avui els expositors de la fira enogastronòmica Vinya & Tast. El certamen, que té lloc a l'edifici de Neàpolis, es va obrir ahir al públic general i avui i demà celebra jornades professionals.

Tomàs Álvaro ha saludat la vintena de representants d'empreses que són presents aquests tres dies a la nova fira d'enologia i gastronomia que es promou a Vilanova i la Geltrú. El regidor ha celebrat el bon desenvolupament de la primera edició de Vinya & Tast, organitzada per l'empresa As Comunicació amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat.

"Des de la Regidoria volem impulsar tot el que envolta la gastronomia local, el producte de proximitat, l'horta i el peix de casa nostra, el slow food...", ha explicat Tomàs Álvaro. Per això aquest esdeveniment d'iniciativa privada se suma a la línia de treball municipal, en què, per exemple, s'ha impulsat el Pla Gastronòmic de Vilanova i la Geltrú i s'ha reformulat la xatonada en el Festival del Xató i la Cuina d'Hivern.

Per part de l'empresa organitzadora, Sílvia Tascon feia avui un balanç molt positiu de com està transcorrent el certamen. En la jornada d'ahir, que era oberta a tothom, els espais del recinte dedicats a la fira es van omplir de visitants amb ganes de tastar els caves, vins, mels, xocolates i olis, procedents de diferents indrets de Catalunya, que s'estan exposant aquests dies a Neàpolis.

Avui s'ha iniciat la part de la fira dedicada al món professional. Aquest matí hi ha hagut dues ponències al voltant de la producció, amb Josep Maria Albet, premi Tastum a la innovació i gerent de les caves Albet i Noia, i amb Roger Vallès, gerent del wine resort Can Bonastre. Durant la tarda hi haurà ponències sobre comunicació i també se celebraran activitats de degustació. Demà tindrà lloc una taula rodona sobre la distribució i més activitats de tast. Al migdia l'alcalde de la Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, clourà la fira.

Paral·lelament, a les nits s'estan celebrant sopars en diferents restaurants de la ciutat. Avui la proposta és al restaurant Genito, mentre que el sopar de cloenda, demà dimarts serà al Gas26. Dissabte el sopar inaugural va ser a La Fassina, que va comptar amb l'escriptor i restaurador Pius Alibek, i ahir al Marejol. Cada nit s'acaba al Viart lounge bar, on s'ofereix una àmplia mostra de cocteleria. Tots els sopars estan oberts al públic i es pot reservar taula trucant als mateixos restaurants.

A banda de la implicació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Vinya & Tast compta amb la col·laboració de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, la DO Penedès, Garraf Televisió, la Ser Penedès-Garraf i el Consell Comarcal del Garraf.

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00