Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/05/2012

L'Ajuntament proposa crear una fundació per gestionar una part de la Festa Major

La presentació de la primera proposta de model de gestió, a la sala d'actes de l'EPSEVG    La presentació de la primera proposta de model de gestió, a la sala d'actes de l'EPSEVG

El primer projecte municipal també suggereix gestionar directament els actes de foc i coordinar les cercaviles

La primera proposta de model organitzatiu de la Festa Major proposa la creació d'una fundació, mantenir el sistema de pabordia, fent-lo més transparent, gestionar directament els actes de foc i coordinar els actes de la litúrgia festiva des de l'Ajuntament.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, va presentar ahir la primera proposta de millora del model d'organització, fruit dels tallers duts a terme fa algunes setmanes dins del procés participatiu.

L' esbós aconsella la creació d'una fundació per gestionar els actes cívico-festius i tenir així més agilitat i independència per qüestions econòmiques. El nou organisme hauria de tenir un patronat, que seria l'encarregat de garantir la continuïtat, un bon traspàs d'informació any a any entre els pabordes i la preservació del patrimoni de la festa. Els pabordes es mantenen com a organitzadors, però els estatuts del nou organisme poden decidir incorporar-hi canvis.

La proposta deixa moltes qüestions a decidir, ja que els estatuts de la nova fundació han de regular molts aspectes que encara estan a l'aire. Per aquest motiu es posarà en marxa un grup de treball participatiu i voluntari per definir el sistema de funcionament i per fer una proposta d'estatuts.

Un segon grup de treball abordarà el sistema de funcionament i la composició de la comissió de protocol de la festa. Aquesta comissió és l'encarregada de regular els actes de la litúrgia festiva, com ara les cercaviles. La proposta de l'Ajuntament és que la regidoria de Cultura coordini directament aquest part de la festa i n'assumeixi els costos.

També serien gestionats directament per l'administració local els actes de foc, per tal d'alleugerir els pabordes dels tràmits obligats per la legislació i les qüestions de seguretat i protecció.

La proposta municipal també aposta perquè la fundació faci una convocatòria oberta cada any a les entitats per oferir activitats a incloure en el programa d'actes.

Pel que fa al sistema de pabordia, Marijó Riba va explicar que es considera vàlid i que s'ha de coordinar bé amb la fundació. A més, seguint les indicacions dels tallers participatius, el sistema d'elecció hauria de ser més transparent i directe.

Mentre no es constitueixi la fundació i es reguli de nou el sistema d'elecció dels pabordes, la regidora de Cultura va explicar que serà possible presentar candidatures de ciutadans i ciutadanes per ocupar el lloc de 3 pabordes i que les entitats registrades poden presentar candidatures també per ocupar els 4 llocs restants, sense distingir entre tipus d'entitats. 

L'acte es va fer a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de la UPC a Vilanova, i també hi va ser present l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, que va encoratjar als presents a seguir treballant per millorar la Festa Major.


ELECCIÓ PABORDES 2013

- Presentació de candidatures d'entitats i ciutadania: del 8 al 20 de juny a través de la Carpeta ciutadana i l'OAC

- Votació dels 4 pabordes de les entitats: dimecres 4 de juliol

- Proposta de la Junta de Portaveus dels 3 pabordes ciutadania: junta de portaveus prèvia al ple de juliol

- Proposta de pabordes Festa Major 2013: ple de juliol Descarrega't la foto AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00