Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/03/2017

La primavera arriba als museus carregada d'activitats

Fins al 14 de maig es pot participar al concurs de dibuix           Fins al 14 de maig es pot participar al concurs de dibuix

Un concurs de dibuix i un chill out de mites i art, els plats forts del Museu Balaguer per al mes d'abril

Ha arribat la primavera, i amb ella han florit les activitats als museus de la ciutat.
Les propostes per a aquest mes d'abril al Museu Víctor Balaguer inclouen un parell de plats forts: la primera, el concurs de dibuix o sketching. Durant el mes d'abril i fins al 14 de maig es pot participar al concurs de dibuixos realitzats al Museu Balaguer. Les obres presentades seran exposades al propi Museu. Per a més informació consulteu les bases aquí

A més, dissabte 22 d'abril d'11 a 13 h es farà un taller d'sketching, gratuït i adreçat a joves i adults a partir de 16 anys. Un taller de dibuix que es farà a les sales del Museu amb l'assessorament de Joan Nadal, professor de l'escola Municipal d'Art i Disseny. Cal fer reserva prèvia.

L'altre plat fort és el cicle "Chill out de mites i art". Dimecres 5 d'abril, a les 19 h, envoltats de catifes i coixins, crearem l'atmosfera perfecta perquè la directora del Museu, Mireia Rosich, parli d'històries i símbols ocults en les obres d'art. En aquesta sessió, "Andròmeda encadenada", atribuïda al taller de Rubens. L'activitat, que finalitzarà amb una copa de vi, costa 5,10 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

El "Primer diumenge de mes", amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h aquest diumenge 2 d'abril (places limitades), encapçala la resta d'activitats al Museu Víctor Balaguer per a aquest mes d'abril.
Dimecres 12 d'abril a les 11 h es farà un taller familiar de Setmana Santa titulat "Pintem la primavera". Adreçat a nens i nenes d'entre 4 i 10 anys, servirà per fer una mirada als quadres de paisatges de la col·lecció, i omplir el museu de flors i colors per a celebrar la primavera. Costa 3,05 euros per als adults, i és gratuït per als infants, amb reserva prèvia.
Dijous 20 d'abril a les 19.30 h es farà una visita comentada i gratuïta, titulada "Vilanova a través dels manuscrits de la Biblioteca Víctor Balaguer". Una mostra de manuscrits significatius per a la història de Vilanova. L'activitat està vinculada a la Vitrina del mes, i cal reservar prèviament.
El Museu també se suma a les portes obertes pel dia de Sant Jordi. Diumenge 23 d'abril, d'11 a 14 h, s'hi podrà entrar gratuïtament, amb places limitades.
Dissabte 29 d'abril a les 17.30 h, "Au plein air. Paisatges del segle XIX", un recorregut per la col·lecció de paisatges del museu que finalitzarà amb una copa de vi als jardins. A mitjans del segle XIX la pintura a l'aire lliure es va convertir en la tècnica més preuada d'artistes com Martí Alsina i els germans Vayreda. El preu és de 3,05 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, comença també amb el "Primer diumenge de mes", amb visita comentada gratuïta a les 12 h. Cal reservar prèviament perquè les places són limitades.
Divendres 14 d'abril a les 11 h es farà el taller infantil de Setmana Santa "A dalt i a baix". Passejant per les sales i habitacions de Can Papiol coneixerem la vida dels senyors i del seu servei. Tradicions, costums, feines diàries... Interpretarem els diferents rols i fins i tot representarem un ball a la sala principal. Adreçat a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, amb un preu de 3,05€ per infant i amb reserva prèvia.
Dissabte 15 d'abril a les 11 h visita familiar a Can Papiol. Visita dinamitzada dirigida a un públic familiar, per conèixer la història de la casa i la vida quotidiana al segle XIX. Preu: 4,10 euros adult / Infants gratuït. Amb reserva prèvia.
El dia de Sant Jordi es farà un 2x1 en l'entrada al Museu, de 10 a 14 h, i amb places limitades perquè les visites són sempre comentades.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Pel que fa a l'Espai Far, aquest diumenge 2 d'abril a les 12 h hi haurà una visita comentada amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h. Les places per al Primer diumenge mes són limitades.
Dissabte 15 d'abril, a les 18 h, mini-tallers mariners: "El mar en una ampolla". Taller familiar adreçat a nens i nenes d'entre 2 i 5 anys, acompanyats de la seva família. El preu és de 2 euros per nen, amb acompanyants gratuïts. Les places són limitades i cal reserva prèvia.
Dissabte 22 d'abril, a les 18.30 h, presentació del llibre "El torb sobre el mar", a càrrec del seu autor Jeroni Muñoz Soler, guardonat amb el 32è Premi de Narrativa Vila de Puçol.
Divendres 28 d'abril a les 18.30 h Converses a la Farola: modelisme naval al Museu del Mar i al Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués.
Finalment, diumenge 30 d'abril a les 12 h, "Marinada poètica al Far", a càrrec del col·lectiu La Lluna en un cove. Adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 600.509.223, o bé al correu electrònic espaifar@vilanova.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00